TFF, Ali Palabıyık’a dava açıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi son dönemde yaptığı açıklamalarla gündem olan eski hakem Ali Palabıyık’a Habertürk’teki konuşması üzerine dava açacaklarını söyledi.

Spor 17 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, Ali Palabıyık'a dava açılacağını duyurdu.

Türkiye’de hakem tartışmaları son dönemde tehlikeli bir noktaya vardı. Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca’nın Halil Umut Meler’e yumruk atması sonucu ligler ertelendi. Meler’in elmacık kemiğinin kırıldığı olayda Koca başkanlıktan istifa etti, 13 seneye kadar hapsi istendi, PFDK tarafından ömür boyu futboldan men edildi.

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Ancak Meler’e atılan yumruğa varan süreçte birçok skandal iddia ortaya atılmıştı. Hakem Serkan Çınar’ın Galatasaray lehine verdiği penaltı sonrası hakemliğinin bitirildiğine dair açıklaması bunlardan biriydi. Yardımcı hakem Kemal Yılmaz da Fenerbahçe lehine penaltı vermesinin kendisine iki hafta üst üste görev verilmemesiyle sonuçlandığını ifade ederek istifa etti. Bir başka eski hakem Ali Palabıyık da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kendisini sabote etmek adına yanlış kararlar verdiğiyle itham ettiğini belirtti.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Bu ve benzeri pek çok açıklama ve olayın üzerine geçen yaz hakemlik kariyerine nokta koyan Palabıyık son olarak Habertürk ekranlarına çıktı ve akıl almaz bir iddia daha attı. Eski hakem “Hakemler algoritma ile atanır, Mehmet Büyükekşi’nin önüne gelir. Mehmet Büyükekşi hangi maçı hangi hakemin yöneteceğine karar verir. Hakemlerle bu kadar iç içe olan, bu kadar hakemlere müdahil olan, her şeye karışan bir TFF başkanı hiç görmedim” şeklinde konuştu.

Hakemler 'Oyna devam' dediHakemler ‘Oyna devam’ dedi

Bu sözlerin ardından Mehmet Büyükekşi, Palabıyık’a dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. TFF Başkanı “Evet hukukçularımız gerekli çalışmayı yaptı… İddiaların hepsi yalan. Hakem müessesemizi rencide eden bir kişiye en ağır maddi-manevi davayı açacağız. Genel olarak da hakemlerimiz bu açıklamalardan çok rahatsız olmuştur” dedi.

Yumrukçu başkana 13 yıla kadar hapis istemiYumrukçu başkana 13 yıla kadar hapis istemi

‘Kumpasın farkındayız’

Eski hakemlerin yaptıkları açıklamalar hakkında konuşan bir diğer isim MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu. İbanoğlu “Bir süredir Türk hakemliği üzerinden kurulan ve komplolarla ilerleyen kumpasın farkındayız. Eski hakemler tarafından dile getirilen iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların bugün yapılıyor olması zamanlama açısından manidardır. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan, faal olarak görev yapan hakemlerimizi de rahatsız eden bu yalan yanlış ifade ve iddiaların ciddiye alınmamasını önemle rica ederiz. İddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğu kumpas amaçlı bu açıklamalar ile ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır” diye konuştu.

İddia: Yapay zeka meğer Mehmet Büyükekşi'ymişİddia: Yapay zeka meğer Mehmet Büyükekşi’ymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.