TFF ve Kulüpler Birliği kararını verdi: Passolig’le bir yıl devam

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı bu sezon sonunda bitecek olan Passolig sözleşmesini bir yıl uzatma kararı aldı.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
E-bilet ihalesi nisan ayında yapılacak.

Passolig, pandemi döneminde biletli seyircinin maça gelmediğini iddia ederek bu sezon sonunda sona erecek sözleşmesinin uzatılmasını Türkiye ve Futbol Federasyonu’ndan talep etti. Ajansspor’un haberine göre bu talep, 22 Aralık 2023’te Riva’da yapılan TFF ve Kulüpler Birliği toplantısında görüşüldü.
Toplahtıda yeni e-bilet sistem sağlayıcı ihalesinin Nisan 2024’te yapılmasına ve yeni anlaşmanın 2025-2026 sezonundan itibaren geçerli olmasına karar verildi.

Alınan bu kararla Aktifbank’la passolig hizmeti için yapılan ve bu sezon sonunda bitecek olan sözleşme bir yıl uzatılmış oldu. Böylece Passolig’in TFF’yi zarara uğradığı gerekçesiyle  mahkemeye vermesine gerek kalmadı.

Futbola Halil Umut Meler kararı geldi: Puan silmeFutbola Halil Umut Meler kararı geldi: Puan silme

Türkiye Futbol Federasyonu alınan karar üzerine kulüplere imzalamaları için taahhütname gönderdi. TFF’den kulüplere gönderilen taahhütname şöyle: “Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler Birliği Vakfı arasında 22 Aralık 2023 Cuma günü Türkiye Futbol Federasyonu Riva yerleşkesinde gerçekleştirilen yeni dönem e-bilet merkezi parzarlama sistem sağlayıcı ihalesine ilişkin görüş birliğine varılmıştır. Taraftar arasında sağlanan mutabakata göre; 2024 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen yeni dönem E-Bilet sistem sağlayıcı ihalesi sonuçlanıncaya kadar, ihale dönemini içeren 2025-2026 futbol sezonundan başlamak üzere gelecek 5 yıl içinde kulübümüzün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalar ile ilgili olarak hiçbir biletleme entegratörü ile bilet satış, dağıtım ya da aracılık sözleşmesi imzalamayacağımızı kabul, beyan ve taahhüt ederiz.

İş bu Taahhüdümüz hilafına sözleşme imzalamız halinde, yeni dönem e-bilet merkezi pazarlamasına ilişkin yapılacak ihalede meydana gelebilecek değer kaybından dolayı oluşacak her türlü zararın kulübümüze rücu edileceğini ve ortaya çıkan zararı karşılaşacağımızı kabul, beyan ve taahhüt ederiz.”

Passolig ve TFF mahkemelik olabilir!Passolig ve TFF mahkemelik olabilir!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.