Yeni kupayı ilk kaldıran takım Samsunspor

TFF, kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bütün şampiyonluk kupalarının tasarımını değiştirdi. Yeni tasarımlı kupayı ilk kaldıran takım 1. Lig'in şampiyonu Samsunspor oldu.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Samsun 19 Mayıs Stadı'nda büyük bir coşku vardı.

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluk kupalarında, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tasarım değişikliğine gidildi. TFF Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda tasarlanan yeni kupayı ilk alan takım 1. Lig şampiyonu Samsunspor oldu. Samsunspor, 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen organizasyonla muhteşem bir kutlama yaptı. Şampiyonluk kupasını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden alan kırmızı-beyazlılarda, taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Kutlamalarda İrem Derici, Sefo ve Özcan Deniz de sahne aldı.

MHK'da kaos TFF'de kaos!MHK’da kaos TFF’de kaos!

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Elimizi taşın değil, kayanın altına koyduk. Birlikte yaptık, birlikte yaşadık. Sizlere bir söz verdim ve o sözümü yerine getirdiğim için Yüce Allah’ıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Efsane geri geldi diyeceğiz. Atatürklü armayı Avrupa’ya tanıtacağız. İyi ki Samsunspor’u almışım, iyi ki başkanlığını yapıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, “TFF 1’inci Lig’deki bu yarışta ipi Samsunspor göğüsledi. Sizlerin huzurunda yağmur, çamur demeden takımlarını destekleyen Samsunsporlu taraftarları saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Süper Lig Kupası’nın yeni hali böyle oldu.

Yeni kupanın tasarımı

Kupada 5 koldan oluşan, üstten bakıldığında yıldız formunda bir tasarım dikkat çekiyor. Desenlerle bezenmiş 5 adet kol 90 derece bükülerek, kaide üzerinde birleşiyor ve bir yıldız oluşturuyor. Kupanın üstünde bir futbol topu bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.