Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

TFF yalanladı: VAR Merkezi’nin arandığı iddiası gerçek dışı!

Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında VAR hakeminin MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu tarafından maç esnasında telefonla arandığı iddiasını yalanladı.

TaktikManiaPlus adlı YouTube kanalında program yapan Ferudun Niğdelioğlu Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanan maça dair flaş iddialar ortaya atmıştı. 81’inci dakikada Oosterwolde’nin penaltı pozisyonunda VAR’ın devreye girmemesi üzerine MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun VAR odasını telefonla aradığını, bu pozisyonda neden inceleme yapılmadığının hesabını sorduğunu iddia eden Niğdelioğlu, Tolga Özkalfa’nın istifasını da bu olaya bağlamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuya dair açıklama geldi.

Hukuki işlem başlatıldı

İddiaları reddeden TFF konu hakkında açıklama yayınladı. Yazılı metinde şu ifadelere yer verildi:

“Bir YouTube kanalında ‘MHK Başkanı maç esnasında VAR Merkezi’ni aradı’ ifadesinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

VAR kadrosunda görevli hakemlerin müsabakalar sırasında cep telefonu cihazlarıyla VAR Merkezi’ne girmeleri yasaktır. Görevli hakemlerin cep telefonu cihazları VAR Merkezi’ne girmeden önce kapatılarak kilitli bir dolapta muhafaza edilmektedir.

Ayrıca VAR merkezi 24 saat sürekli olarak ses ve görüntü kaydı ile kontrol altında tutulmaktadır.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu ve benzeri yayınlar ile ilgili gerekli hukuki işlemler yapılmaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”

Ankaragücü Mauro Icardi'den sonra Mert Hakan Yandaş'ın peşindeAnkaragücü Mauro Icardi’den sonra Mert Hakan Yandaş’ın peşinde

Saldırı sonrası ilk derbi... Halil Umut Meler göreveSaldırı sonrası ilk derbi… Halil Umut Meler göreve

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.