TFF’de sürpriz istifa: Lale Cander görevlerini bıraktı

Türkiye Futbol Federasyonu'nda flaş istifa: Hacıosmanoğlu'nun başkanlığından sonra yönetime giren Lale Cander yönetimde kalmayı sürdüreceğini, ancak başkanvekilliği ve icra kurulu görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

Spor 15 Ekim 2024
TFF'de Lale Cander görevlerinden istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetim kadrosunda flaş bir istifa oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçimle göreve gelmesinin ardından yönetim kuruluna giren, devamında da TFF Başkanvekilliği ve icra kurulu üyeliği görevlerinin yanı sıra sponsorluk ve pazarlama sorumluluğunu da üstlenen Lale Cander tüm görevlerinden istifa etti.

Formula 1 pisti İstanbul Park’ın yeni dönem yönetiminde de yer alan Cander’in TFF yönetim kurulu üyesi olarak kalacağı öğrenildi. Cander’in açıklaması şöyle:

“Gördüğüm lüzum üzerine ve işlerimin yoğunluğundan TFF Başkanvekilliği ve icra kurulu görevinden, ayrıca sponsorluk ve pazarlamadan sorumluluk görevimden istifa ediyorum. Yönetim kurulu üyesi olarak yetkinliklerim çerçevesinde yönetimimize destek olmaya devam edeceğimi bildiririm.”

Siirt bağlantısı üzerinden Emine Erdoğan’a yakın olduğu bilinen Cander’le ilgili kısa süre önce haberler çıkmış, Erdoğan’ın Cander’den rahatsız olduğuna dair haberler yapılmıştı. Ayrıca Hürrem Elmasçı da Odatv’de kaleme aldığı yazıda Cander’in TFF bilgilerini basına sızdırdığını söylemişti.

Büyük iddia: Büyükekşi'den 283 milyon TL'lik skandalBüyük iddia: Büyükekşi’den 283 milyon TL’lik skandal

 

TFF’den jet yanıt: Görevlerinden alındı

Cander’in TFF Başkanvekilliği ve icra kurulu göreviyle birlikte sponsorluk ve pazarlamadan sorumluluk görevinden istifa edip TFF yönetim kurulunda kalmayı sürdüreceğini açıklamasının ardından TFF’den yanıt geldi. Federasyon adeta, ‘Sen istifa etmedin, biz görevden aldık’ dedi. İşte o açıklama:

“Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Cander’in görülen lüzum üzerine tüm görevleri alınmış olup, TFF Yönetim Kurulu tarafından istifası istenmiştir.”

Bu açıklamadan saatler sonra bir TV kanalına röportaj veren Hacıosmanoğlu, Cander’in içeriden bilgi sızdırdığı iddialarını şu sözlerle doğruladı:

“Bu yönetim kurulu arkadaşımızın da farklı farklı işleri var. Yönetim kurulunda rahatsızlık çıktı. Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarı servis ederek talihsiz bir şeyler yaptı. Biz de arkadaşlarımıza söyledik. İstifa edip gitsin diye.”

Yaşananların ardından Cander kanadından herhangi bir karşı açıklama gelmedi. Lale Cander’in isteği yerine getirip yönetim kurulundan da istifa edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

TFF'de Lale Cander olayının perde arkası: 'Hamili yakınımdır' kartı işe yaramadıTFF’de Lale Cander olayının perde arkası: ‘Hamili yakınımdır’ kartı işe yaramadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.