TFF’deki köstebek kim? İddialar, iddialar…

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un Lale Orta ve Ali Koç'a dair savları tartışma yaratırken ortaya TFF'de köstebek iddiası da atıldı. Gazeteci Ömer Faruk Ünal, 'köstebek' ile ilgili yazı kaleme aldı.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un iddiasına Ali Koç "Külliyen yalan, iftira" yanıtını vermişti.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un açıklamalarının yankıları sürüyor. Timur’un eski Merkez Hakem Kurul (MHK) Başkanı Lale Orta’nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a VAR odasından görüntü çekip attığına dair iddia büyük yankı uyandırdı. Timur, “Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil” derken Ali Koç ve Lale Orta iddiayı yalanladı. Fenerbahçe de TFF’ye mektup yazarak iddiaların soruşturulmasını istedi. (Haberi linkte)

Ömer Faruk Ünal’dan’eski danışman’ iddiası

Gazeteci Ömer Faruk Ünal, Türkiye Futbol Federasyonu’nunda (TFF) bir köstebek olup olmadığını sorup ilginç bir bilgi paylaştı. Ünal, köşe yazısında “TFF’den bu kadar kriminal bilgi nasıl alınıyor? Ya da alınmış?” sorusunu sorup şunları yazdı: “Ses tonunu dahi bilmediğimiz, ancak her toplantıda olan bir eski ‘danışman’ vardı. Uzaklaştırılmıştı, o olmasın! Sayın Ali Koç işaret etmişti” dedi.

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye örgüt suçlamasıErden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

‘Meşhur salı toplantısı’

TFF Genel Merkezi’nin bulunduğu haftada bir gün yapılan bir toplantıya da dikkat çeken Ünal yazısına şöyle devam etti: “Riva’da salı toplantılarının meşhurmuş! Geçen sezon Riva’da her salı TFF Başkanı’nın odasında toplantı yapılıyor. Katılanlar; 1) Başkan, 2) Yusuf Günay, 3) Müslüm Özmen, 4) Eski Danışman, 5) Dönemin MHK Başkanı Lale Orta” dedi.

Orta’ya Erden Timur ve Ali Koç’la görüş teklifi

Ünal, bu toplantılarda Lale Orta’ya iki Erden Timur ve Ali Koç’la görüşmesinin istendiğini öne sürdü: “Toplantıların birinde Yusuf Günay ve Müslüm Özmen; Lale Orta’yı Erden Timur ile görüştürmek isterler. Lale Orta, bunu kabul etmez. Bir başka gün Ali Koç, Lale Orta ile görüşmek ister. TFF yöneticileri de istemesine rağmen Lale Orta yine kabul etmez.”
Ünal, bu toplantıların birer tuzak olduğunu da iddia ederek, yazısını şöyle bitirdi: “MHK Başkanları, ‘istihbarat başkanları’ gibi yaşamalı. Toplantı, görüşme, hepsi tuzaktır. Muhatabı sadece TFF Başkanı olmalıdır. Nokta.”

Ali Koç'tan Erden Timur'a: Külliyen yalan, iftiraAli Koç’tan Erden Timur’a: Külliyen yalan, iftira

Ali Koç, köstebeğe dikkat çekmişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçen sezon devam ederken Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada TFF içindeki köstebekten bahsetmişti. Koç şöyle konuşmuştu: “Biz her branşın federasyonlarıyla görüşüyoruz. Malum kulübün başkanına sesleniyorum; biz randevu alarak gittik, siz randevu almadan, eski bürokrat olan içerideki köstebeğinizle konuşarak gittiniz. Biz gittik diye siz de gittiyseniz yazık. Oradaki köstebek sabahtan akşama kadar çalışıyor. Biz onları futbolu yönetmeleri için seçtik, bir kulübün menfaatlarini korusun diye seçmedik. TFF oradaki köstebeğe dikkat etsin.”

Serhat Mermer görevden alındı

Ali Koç’un söylediği tarife uyan iki kişi vardı. Biri TFF Başkanvekili ve eski Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay diğeriyse Mehmet Büyükekşi’nin o dönemki danışmanı Serhat Mermer’di. Büyükekşi, yeniden TFF Başkanı seçildikten sonra ağustos ayında yapılan hakem seminerine Serhat Mermer katılmadı. Eylül ayında ise Serhat Mermer’in görevden alındığı haberi geldi.

Lale Orta, Erden Timur'u yalanladıLale Orta, Erden Timur’u yalanladı

Lale Orta ve Ali Koç yalanladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Erden Timur’un iddialarıyla ilgili olarak yalan ve iftira açıklamasını yapmıştı. 10 gündür Amerika’da olan ve önceki gün Türkiye’ye dönen Koç durumu kurmaylarıyla değerlendirirken sürecin takipçisi olacakları belirtildi. Sarı lacivertli yetkililer, “Görüntüler oradan çıkmış olabilir. Bu Lale Orta ile ilgili bir durum. Bize asla böyle bir şey gelmedi” diyor.

Lale Orta, basın toplantısı yapacak

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal’a konuşan Lale Orta, “TFF Başkanı ile yazıştım. Hukuk Kurulu’nun gerekli incelemesinden sonra gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyorum. Ben de Erden Timur’un kamuoyunu yanıltan hayal ürünü sözleri için gerekli açıklamaları yapacağım” demişti. Lale Orta’nın önümüzdeki günlerde konu ile ilgili basın toplantısı yapması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.