Thompson resmen Efes’te: Bouteille Bahçeşehir’le imzaladı

EuroLeague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, Darius Thompson'la 3 senelik sözleşme imzaladığını açıkladı. Bahçeşehir Koleji ise geçtiğimiz sezon Türk Telekom'da forma giyen Axel Bouteille ile anlaştı.

Spor 8 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Darius Thompson en çok kazanan 3. oyuncu olacak.

Basketbol transfer sezonu hız kesmeden devam ediyor. EuroLeague’de Erdem Can yönetiminde iddialı bir kadro kurma çabasında olan Anadolu Efes’i geçen sezonu Baskonia’da geçiren Darius Thompson’la anlaştı. Thompson, Baskonia formasıyla EuroLeague’de 12.6 sayı, 6.7 asist ve 3.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. Thompson geçtiğimiz sezonu asist kralı olarak tamamlamıştı. ABD’li oyun kurucu Vasilije Micic’in NBA’e gidişinin ardından yerine takviye niteliği taşıyor. Micic’in gidişi üzerinden 775 bin dolar kazanan Anadolu Efes, Thompson’ın Baskonia’daki 550 bin Euro’luk çıkış maddesini buradan gelen parayla karşılayacak. Thompson 3 senelik imza attığı Efes’ten yıllık 2.3 milyon dolar kazanacak. Bu sözleşme oyuncuyu şu an için EuroLeague’in en pahalı üçüncü oyuncusu konumuna taşıyacak.

Victor Wembanyama’nın koruması Britney Spears’a tokat attıVictor Wembanyama’nın koruması Britney Spears’a tokat attı

Bahçeşehir’e Telekom’dan ikinci ekleme

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom’dan ikinci takviyesini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Tony Taylor ile anlaşan İstanbul ekibi Axel Bouteille ile anlaştı. Bouteille 1 sezonluk sözleşmeye imza attı. Kolej; Hadi Özdemir, Muhammet Baygül, Berkay Candan, Jerry Boutsiele ve Kartal Özmızrak’la sözleşme uzatmıştı.

Barça’dan takviye

Barcelona, bir başka Katalan kulübü Badalona’nın formasını giyen İspanyol oyuncu Joel Parra’yı kadrosuna kattı. Parra, EuroBasket’te İspanya Milli Takımıyla şampiyonluk yaşamıştı. Yeni takımıyla 4 senelik sözleşmeye imza atacak oyuncu geçtiğimiz sezon EuroCup’ta 21 maça çıkan Parra 12.9 sayı – 3.9 ribaund ile oynadı ve üç sayı çizgisinin gerisinden %49 ile isabet buldu. Barcelona’nın bir diğer hamlesiyse NBA’den Avrupa’ya dönüş yapmaya hazırlanan Willy Hernangomez’le alakalı oldu. Barça oyuncuya teklifini yaptı ve yıldız ismin Avrupa haklarını elinde bulunduran Real Madrid’in teklifi karşılayıp karşılamayacağını beklemeye başladı.

NBA’de sezon içi turnuvası başlıyor: İlk organizasyon Las Vegas’taNBA’de sezon içi turnuvası başlıyor: İlk organizasyon Las Vegas’ta

Bursa’da Zdovc dönemi

Gelecek sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek Bursaspor, koçluk pozisyonuna Jure Zdovc’un getirildiğini açıkladı. Zdovc son olarak 2021-22 sezonunda Zalgiris Kaunas’ı çalıştırmıştı. 2012’de EuroCup’ta yılın koçu seçilen isim 2017’de Adriyatik Ligi Süper Kupası ve 2022’de Litvanya Süper Kupası kazanmıştı. Zdovc’un kariyerinde Hırvatistan Ligi ve Slovenya Ligi şampiyonlukları da var.

Galatasaray’a bir yabancı daha

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray geçtiğimiz sezonu Darüşşafaka’da geçiren Akwasi Yeboah’ı kadrosuna kattı. 1.98 boyundaki Yeboah forvet bölgesinde oynuyor ve geçen sene Süper Lig’de çıktığı 20 maçta 8.0 sayı, 3.7 ribaunt ortalamaları yakalamıştı.

Barcelona Sertaç Şanlı’ya, Olympiacos Sloukas'a veda etti, Fenerbahçe söylentileri alevlendi.Barcelona Sertaç Şanlı’ya, Olympiacos Sloukas’a veda etti, Fenerbahçe söylentileri alevlendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.