Titanların Savaşı’nda ilk raundu Lakers aldı

NBA play-offlarında yarı final serisi heyecanı sürüyor. Batı Konferansı’nın iki dişli ekibi Golden State Warriors ve Los Angeles Lakers karşı karşıya geldi. İlk maçta gülen taraf Lakers oldu.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lakers serinin ilk maçında Warriors'ı geçti ve saha avantajını aldı.

Warriors ve Lakers sezonu 6. ve 7. sırada bitirebildiler. Warriors sezon içinde yaşanan sakatlıklardan fazlasıyla çekti. Lakers ise Russell Westbrook takasının gerçekleştiği şubat ayının ortasına dek adeta su üstünde kalmaya çalıştı. Takasın son gününde D’Angelo Russell, Jarred Vanderbilt gibi değerli parçaları kadrosuna katan Lakers, sezonu 7. bitirip play-inde Minnesota’yı elemeyi başardı. Warriors ise sağlığına kavuşan yıldızları sayesinde sezon sonunu fena geçmedi, direkt play-off vizesini altıncı sıradan aldı.

İlk turda Sacramento Kings’i 7 maçta eleyen Golden State Warriors, Memphis Grizzlies’i 6 maçta geçen Lakers’ı yarı serisinin ilk maçında evinde ağırladı.

Holiganlar restoranda! Yıldız oyuncuyu hastanelik ettilerHoliganlar restoranda! Yıldız oyuncuyu hastanelik ettiler

Yorgunluk kaçınılmaz faktör

Pazar akşamı Kings’e karşı 7. maçı oynayan Warriors, son derece çekişmeli, tempolu ve bir o kadar adrenalin dolu maçlara sahne olan seriyi rakibinin sahasında Stephen Curry’nin 50 sayısıyla kazandı. Maç oynanırken düşündüğüm şeyse Lakers’ın, rakibi kim olursa bir sonraki eşleşmede ilk maçı çalmak zorunda olduğuydu. Zira Lakers, 7. sıradan play-off yaptığı için rakibi kim olursa olsun saha avantajı olmayacaktı. 6. maçla beraber Grizzlies serisini cuma günü bitiren takım için rakiplerine nazaran iki gün fazladan dinlenme imkanı olacaktı. Lakers bu imkanı iyi değerlendirmeliydi.

Aslına bakılırsa dünkü maça iyi başlayan taraf Warriors oldu. Golden State yüzdeli hücum ederken, Lakers’ı su üstünde tutan yıldız Anthony Davis’in isabetli şutları oldu. Lakers toparlanıp üstünlük sağladığı ilk yarıyı 65-64 önde kaparken Davis 23 sayı ve 11 ribauntla parladı.

Yıkılmaz kale savunma

Lakers’ın söz konusu üstünlüğü elinde tutmasının yegane sebeplerinden biri savunmaydı. İlk yarı boyunca 13 üçlük isabeti bulan Warriors’a karşı 1 üçlük atabilen Lakers buna rağmen öndeydi çünkü Kings maçında 50 sayı atan Curry 7’de 2 gibi düşük bir üçlük yüzdesiyle 10 sayıda kalmış, Warriors iki sayılık atışlarda 27’de 11 gibi bir yüzde yakalayabilmişti.

Curry’nin düşük performansı ikinci yarıda da devam etti. Bunda Jarred Vanderbilt’in yaptığı boğucu savunmanın etkisi büyüktü. Curry, “Vando” savunmasında 10’da 2 isabet bulabildi, 5’te 1 üçlük attı, 2 top kaybetti. Vanderbilt, Curry’yi savunurken şutlarının yüzde 92 oranında el gösterdi. Curry, Kings maçında sunduğu resitalin yanından geçemedi. İlk yarıda 1 üçlük atabilen Lakers ikinci yarıda bu sayıyı 5’e çıkarırken Warriors’ın 13’ü 8’e indi.

Tercih hatası pahalıya mal oluyordu

Kings serisinin kahramanlarından ribaunt canavarı Kevon Looney, Anthony Davis’le adeta baş edemedi. Maç boyunca etkili olan oyuncuya çözüm üretemeyen Warriors koçu Steve Kerr, maçın son 5 dakikasında kısa beşe dönmeye karar verdi. Kısa beşte Draymond Green pivot pozisyonuna geçti. Bu andan itibaren Lakers savunmada kontak kapattı ancak asıl sıkıntı savunmadaydı. 6.11 kala 112-98 önde olan Lakers, Kerr’ün hamlesinden sonra 6-0 seri yedi ve skor 112-104’e geldi.

Koç Darvin Ham, işi belki de hücumda bitirmek istedi ve Jarred Vanderbilt’i kenara aldı. Bu riskli tercih, hücumda sonuç alınamayınca kabusa dönüştü. Warriors, dinamik hücumu ve fazladan şut tehdidiyle farkı kapadı skor 112-112 oldu. Lakers’ın imdadına 1.24 kala D’Angelo Russell yetişti ve sayı orucu bozuldu. Vanderbilt 1.05 kala sahaya döndü, Lakers maçı daha fazla sayı yemeden 117-112 galip bitirdi.

“Forması emekli edilmeli”

Lakers’ın süper yıldızı LeBron James, maçın ardından Anthony Davis hakkında “3 numaralı forması Lakers tarafından emekli edilmeli” dedi. Davis, ilk turdaki Memphis serisinde 6 maçta toplam 26 blok yaparak serinin yıldızı olmuştu. Davis, Warriors serisinin ilk maçında 30 sayı, 23 ribaunt, 5 asist ve 4 blokla oynadı. LeBron James 22 sayı, 11 ribaunt, 4 asist ve 3 blok yaptı. D’Angelo Russell ve benchten gelen Dennis Schröder maçı 19’ar sayıyla tamamladılar.

Warriors’ta Curry 27, Klay Thompson 25, Jordan Poole 21 sayı attı. Seride ikinci maç perşembeyi cumaya bağlayan gece 04.00’te oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.