Toprak podyumdan indi, teknik arıza yaşadı

Dünya Superbike Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Avustralya'da piste çıkan Toprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını üçüncü sırada bitirdikten sonra günün ikinci mücadelesinde teknik arıza yaşadı ve yarışı bitiremedi.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Toprak Razgatlıoğlu Avustralya'da ikinci yarışı tamamlayamadı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda heyecan başladı. BMW adına yarışan Toprak Razgatlıoğlu pazar gününün ilk mücadelesi Superpole yarışında üçüncü sırayı aldı ve podyuma çıktı. Phillip Adası ile aynı adı taşıyan 4,4 kilometrelik pistte düzenlenen yarışların ikincisindeyse Toprak hayal kırıklığı yaşadı.

Mücadelenin henüz başında üçüncü sırada devam ederken teknik hata meydana geldi. Bu hata nedeniyle Toprak yarışa veda etmek zorunda kaldı. Kawasaki takımından Alex Lowes birinci, Aruba Ducati’den Alvaro Bautista ikinci, Barni Spark’tan Danilo Petrucci üçüncü oldu. Razgatlıoğlu cumartesi günü koşulan ilk yarışı beşinci sırada tamamlamıştı.

Böylelikle sezonun Avrupa dışındaki tek yarış hafta sonu tamamlandı. Alex Lowes Avustralya ayağında topladığı 50 puanla pilotlar klasmanının zirvesine yerleşti. Toprak ise 18 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Toprak Razgatlıoğlu BMW ile siftahı beşincilikle yaptıToprak Razgatlıoğlu BMW ile siftahı beşincilikle yaptı

Bahattin 6, Can 16. sırada

Dünya Supersport Şampiyonası’ndaki heyecanda milli sporcular Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü sahne aldı. MV Agusta takımından Bahattin altıncı sırayı alırken Kawasaki Puccetti’den Can 16. oldu. Superbike ve Supersport şampiyonalarının ikinci ayağı 23-24 Mart tarihlerinde İspanya’da yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.