Toprak Razgatlıoğlu gözünü karattı, yeni hedef şampiyona rekoru

Dünya Superbike Şampiyonası'nda çıktığı son 10 yarışın tamamında damalı bayrağı ilk sırada gören Toprak Razgatlıoğlu iki yarış daha kazanıp bu sayıyı 12'ye yükseltmeyi ve şampiyona rekorunu eline geçirmeyi hedefliyor.

Spor 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Portekiz'de 9-11 Ağustos'ta koşulacak sezonun 7. ayağında Toprak, "üst üste en fazla zafere ulaşan sporcu" rekoruna ulaşmak için gaza basacak.

Superbike’ta Türkiye’yi temsil eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu şampiyonanın dördüncü, beşinci ve altıncı ayaklarındaki tüm yarışları kazanarak üst üste 10 zafer elde etti. BMW sürücüsü Toprak 9-11 Ağustos’ta Portekiz’de koşulacak hafta sonunda ilk yarışı kazanırsa üst üste 11’inci zaferini elde ederek Jonathan Rea ile Alvaro Bautista’ya ait rekoru egale edecek. 303 puanla şampiyona lideri konumundaki Toprak’ın hedefi üst üste iki yarış daha kazanarak bu alandaki rekoru tek başına eline geçirmek.

‘Odaklanmış durumdayım’

Toprak Razgatlıoğlu verdiği röportajda sezona iyi başlayamadıkların ancak sonra yakaladıkları ivmeyle birinciliklerin geldiğini söyledi. Avrupa’daki ilk yarışta aldığı birincilik sonrası şampiyonluk ihtimalinin yüksek olduğunu hissettiğini anlatan Toprak BMW ile her çıktığı yarışı kazanmaya başladığını ifade etti. Avantajı en iyi şekilde değerlendirmek istediğini ve hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu vurgulayan milli motosikletçi puan farkını açtıklarına da dikkati çekti.

Yarışı “açık ara” kazanmaya başladıklarını aktaran Toprak “İki yarış kazanmam gerekiyor yeni bir rekor kırmak için. Şampiyonada rekor üst üste 11 birincilik. Bu rekorları Jonathan Rea ile Alvaro Bautista yapmıştı. Kimse 12 yapmamıştı. Hedefimiz ilk önce 12 galibiyete ulaşmak” dedi.

Toprak şu an çok iyi bir ivme yakaladıklarını, rekora ulaşmak için Portekiz’deki ilk ve ikinci yarışın çok önemli olduğunu kaydetti. Hedefine ulaştığında rahatlayacağını ve motivasyonun da artacağını dile getiren Toprak “Şu an dünya şampiyonluğunu bile düşünmüyorum. Hedef koydum. Ondan sonra artık çok daha rahat olacağını düşünüyorum” dedi.

Toprak çalışmalara devam ettiğini belirterek antrenmansız hiçbir yarışa katılmadığını vurguladı.

Rekor kırdıktan sonra dünya şampiyonluğu hedefine tekrar yöneleceğini ifade eden Toprak sözlerini şöyle tamamladı:
“Her şey iyi gidiyor. İnşallah bozulmaz ve iyi sonuçlarla da sonlandırırız. Yeni hedefe yelken açtık. İnşallah hayalini kurduğumuz hedefe ve şampiyonluğa ulaşırız. BMW ile dünya şampiyonu olmak bizim için bambaşka olacak. Özellikle BMW tarafından bakıldığında orada bir efsane olacağız. Büyük ümitlerle yola çıktık. Diğer markalar artık BMW’yi takip etmeye başladı. Yarışlarıma ve hedefime odaklanmış durumdayım.”

Toprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 10'uncu zaferToprak Razgatlıoğlu tarih yazdı: Üst üste 10’uncu zafer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.