Toprak’tan bir zafer daha: Adım adım şampiyonluğa

Dünya Superbike Şampiyonası'nda mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu, organizasyonun Portekiz ayağındaki ilk yarışı kazanarak sakatlık dönüşü ilk zaferine uzandı. Toprak, şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı.

Spor 12 Ekim 2024
Toprak Razgatlıoğlu sakatlık dönüşü ilk galibiyetine uzandı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın sondan bir önceki ayağı Portekiz’de başladı. Estoril pistinde cumartesi günü konuşan birinci yarışa şampiyona lideri milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu pole pozisyonunda başladı. Startta rakiplerinin aksine arka lastiğinde sert hamuru tercih eden Toprak başlangıç sekansında üç sıra birden kaybedip liderliği Danilo Petrucci’ye bıraktı.

Devamında lastiğinin de ısınmasıyla tırmanışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu üst üste geçişler yaparak bitime 17 tur kala yeniden liderliği eline geçirdi.

Toprak’ın liderliği almasının ardından ikincilikte devam eden Alvaro Bautista kaza yaptı ve böylelikle ikincilik şampiyonada ilk sırayı kovalayan Nicolo Bulega’ya geçti. Yarışın kalan turlarında Toprak herhangi bir tehdit altında kalmadan damalı bayrağı rahat şekilde ilk sırada gördü. İkincilik Bulega’nın olurken podyumu Lecuona tamamladı.

Genel klasmanda puanını 439’a çıkartan Toprak en yakın rakibi Nicolo Bulega ile puan farkını 44’e yükselterek şampiyonluk için önemli bir avantaj yakaladı. Genel klasmanda Nicolo Bulega 395 puanla ikinci, Alvaro Bautista ise 333 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Superbike’da heyecan 13 Ekim Pazar günü 13’te koşulacak Superpole ve 16’daki hafta sonunun ana yarışıyla sürecek.

Bahattin Sofuoğlu yeni takımıyla çıktığı ilk yarışında 10’uncu oldu

Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden Bahattin Sofuoğlu, sezonun 11’inci ayağı olan Portekiz’de yeni takımı Yamaha Tayland ile ilk yarışına çıktı. 16’ncı sıradan start aldığı yarışı 10’uncu sırada noktalayan Bahattin yeni takımıyla ilk puanlarını da elde etti. Antrenmanlarda kaza geçiren Can Öncü yarışa katılamazken Ducati ise üreticiler şampiyonluğunu garantiledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.