Tottenham’da Ange Postecoglou dönemi!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, menajerlik görevine Yunan asıllı Avustralyalı Ange Postecoglou’nu getirdi.

Spor 7 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tottenham'ın yeni hocası Ange Postecoglou oldu.

Antonio Conte’yle yollarını ayırdıktan sonra sırasıyla Cristian Stellini ve Ryan Mason’la sezonu bitiren Tottenham’da yeni menajer belli oldu. Londra kulübü, son olarak Celtic’i çalıştıran Ange Postecoglou ile anlaşma sağladı.

Postecoglou, 2021-22 sezonu başında göreve geldiği Celtic’te iki sezon üst üste lig şampiyonluğu yaşamayı başardı. Avustralyalı, 2022-23 sezonunu takımıyla yerel üçleme yaparak bitirmeyi başardı. Potecoglou, Tottenham’la 4 senelik sözleşmeye imza attı. Hocanın gelişi bazı çevreler tarafından soru işaretiyle karşılandı. Daha önce hiç Premier Lig tecrübesi bulunmayan Postecoglou, kendisini ülkesi Avustralya’da gösterip vitrine çıkmıştı.

Chelsea’de Mauricio Pochettino dönemiChelsea’de Mauricio Pochettino dönemi

Ange Postecoglou kimdir?

27 Ağustos 1965 tarihinde Atina’da doğan Postecoglou, henüz 5 yaşında ailesinin göç etmesiyle beraber Avustralya’ya gitti. Postecoglou burada futbola başladı ve savunma oyuncusu olarak oynadı. Göçmen Yunanların kurduğu South Melbourne Hellas takımında forma giydi. Burada Macar futbol efsanesi Ferenc Puskas’la çalıştı. Milli Takıma kadar yükseldi ancak sakatlıklar sonrası teknik direktörlüğe geçiş yaptı.

South Melbourne ile 30’lu yaşların başında iki şampiyonluk yaşadı. 7 sene boyunca Avustralya’nın genç milli takımlarında çalıştıktan sonra Brisbane Roar’a geçti. Burada ligin dibinden aldığı takımı 2 sene üst üste zirveye çıkardı ve 36 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Bu performansı Avustralya Milli Takımı’na kadar yükselmesini sağladı. 2014 ve 2018’de Dünya Kupası’na gitti, 2015’te Asya Kupası’nı kaldırdı. 2019’da Japonya’nın Yokohama Marinos takımına 15 sene sonra ilk şampiyonluğunu kazandırdı. 2021’de Celtic’e geçtikten sonra tarihi bir performans ortaya koydu. 2022-23 sezonunda yerel üçleme yaparak Lig, Lig Kupası ve İskoçya Kupası’nı aldı. Bunu başaran Celtic tarihindeki 5. isim oldu.

Tottenham, Arne Slot'u ikna edemedi!Tottenham, Arne Slot’u ikna edemedi!

İskoç takımı başında 113 maça çıktı, 83 galibiyet aldı. 2.42 puan ortalaması yakaladı. Tottenham işte böyle bir kupa mıknatısıyla anlaştı. Ancak Postecoglou bu başarıları, Premier Lig seviyesinin fazlasıyla altında liglerde başardı. Premier Lig’de hem de Tottenham gibi kupa kazanamamasıyla ünlü ancak kulüp değeri olarak dünyada ilk 10’da olan bir takımla benzer şeyleri kazanması mümkün olacak mı? Bunu zaman gösterecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.