Tottenhamlı Richarlison: Delirdiğimi sanıyordum!

Tottenham forması giyen Brezilyalı golcü Richarlison Dünya Kupası'nın ardından ağır depresyona girdiğini ve bir dönem futbolu bırakmayı bile düşündüğünü açıkladı.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Brezilyalı futbolcu Richarlison, bir dönem futbolu bile bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Tottenham’ın yıldız futbolcusu Richarlison Brezilya basınına önemli açıklamalar yaptı. Ülkesi Brezilya’nın çeyrek finalde veda ettiği 2022 Dünya Kupası’nın ardından bunalıma girdiğini açıklayan 26 yaşındaki golcü arama motorundan sadece ölümle ilgili araştırmalar yaptığı bir dönem bile yaşadığını söyledi.

‘Futbolu bırakacağımı bile söyledim’

Milli takımıyla geçirdiği başarısız dönemin ardından yıkım yaşadığını belirten Brezilyalı “Dünya Kupası’ndan sonra her şeyin bittiğini düşündüm ve pes etmek istedim. İntihar gibi bir şey söylemeyeceğim ama Dünya Kupası sonrası çok fazla atak geçirdim. Kafamda neler olduğunu bilmiyordum. Babama bir ara futbolu bırakacağımı bile söyledim” dedi.

‘Psikoloğa gitmek hayatımın en büyük keşfi’

Bu süreci zihinsel destek alarak atlattığını belirten Richarlison Eğer desteğe ihtiyacınız varsa mutlaka bir psikolog tutun, öyle ya ada böyle hayat kurtarır. Benim bir ön yargım vardı, delirdiğimi sanıyordum! Ailemde bile psikoloğa gidenlerin deli olduğunu düşünenler var ama bu öyle bir şey değil. Birilerine hislerini paylaşabilmek harika bir durum. Bunu ben keşfettim ve bu hayatımın en iyi keşfi” dedi.

Eljif Elmas: Terim beni milli takıma istemiştiEljif Elmas: Terim beni milli takıma istemişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.