Trabzonspor Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı

Spor 27 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübünü Bankalar Birliği anlaşmasından çıkardı.

Trabzonspor’da önemli bir gelişme yaşandı. Sabah’ın haberine göre bordo-mavililer, tüm borçlarını kapatarak Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı. 2019 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Bankalar Birliği arasında yapılan anlaşma kapsamında birçok kulüp gibi Trabzonspor da borçlarını yapılandırmış ve uzun vadeli bir ödeme planına girmişti. Kulübün önümüzdeki hafta konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Borç 4 milyar 486 bin TL olarak açıklanmıştı

Trabzonspor’un 56. Olağan Genel Kurulu’nda güncel net borcu 4 milyar 486 milyon TL olarak açıklanmıştı. Başkan Ertuğrul Doğan gelir getirici üç projesini hayata geçirerek borçları kapatmayı başardı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan borcu kapatacağını 30 Nisan’da verdiği röportajda açıklayarak şunları söylemişti: “Geçen yıl 140 milyon euro ödeme yaptık. 140 milyon’un 120 milyon euro’luk kısmını kasaya karşılıksız koyduk. Bu 140 milyon’un yüzde 10’uyla transfer yapamadık. Başka borçlar ödedik. Bu kadar yüksek ödeme gücümüze rağmen borcumuz 4 milyar lira seviyelerinde. Bunlar ödenmeseydi durumumuz daha vahim olabilirdi. Bu borcu kapatmaya talibim. Borcu kapatmaya inancım var mı, sonuna kadar var? Yoksa burada bir dakika durmam. Borcu sıfırlarken de yarışın içinde olmak zorundayım. Bunun için çok ciddi üç proje üzerinde çalışıyoruz. İki gelir getirici projede sona gelmiş durumdayız. Kartal projesinde sona gelmiş durumdayız. Bu projelerimiz hayata geçtiğinde Trabzonspor’un geleceği parlak.”

Ülke puanında iki ileri bir geriÜlke puanında iki ileri bir geri

‘Ekonomik bağımsızlığa kilitlendik’

Ertuğrul Doğan, kulüp dergisine yeni verdiği söyleşide de “Bu yönetimin kısa vadeli hedefi nedir?” diye yazanların tartışıp uzun cümleleri kurmasına gerek yok. Boyut iki cümlede özetleyeyim; ben ve yönetim kurulundaki kardeş seçimimizi yaptık. Bizi çok iyi yıllarda, tarihimize adını altın harflerle yazdıran, kulübümüzde şampiyonluğu yaşadı ve takımımızın hemen her başarısında yer alan, bu şehirde çözünen ve bizi hedefe götürebilecek canı gönülden inandığımız Şenol Güneş hocamızla birlikte var gücümüzle Süper Lig’e odaklandık. Ayrıca değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak olan mali disiplinden ödün vermeden bu özgürlüğün ekonomik bağımsızlığını taşımaya kilitlendik” diye konuştu.

Süper Lig takımlarının borcu ne kadar?

27 Ocak 2024 Süper Lig’in önde gelen dört kulübünün, mali performanslarını değerlendiren finansal raporlara göre borçları açıklanmıştı. O dönem açıklanan borçlar şöyleydi…

Galatasaray: 9.59 milyar TL

Fenerbahçe: 8.63 milyar TL

Beşiktaş: 7.05 milyar TL

Trabzonspor: 4.66 milyar TL.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan çifte mesaj: Kaçak yayın ve hakemlerTFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan çifte mesaj: Kaçak yayın ve hakemler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.