Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında centilmenlik rüzgarı!

Holiganların tutuklandığı, futbolcuların kavgaya karıştığı Trabzonspor -Fenerbahçe maçının ardından iki kulüpten 'centilmence' bir hareket geldi. Trabzonspor, Serdar Dursun'u; Fenerbahçe ise Eren Elmalı'yı TFF Fair Play Ödülü'ne aday gösterdi.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Serdar Dursun ve Eren Elmalı mart ayında TFF Fair Play Ödülü'ne aday gösterildi.

Fenerbahçe, 17 Mart Pazar akşamı karşı karşıya geldiği Trabzonspor’u 3-2 yendi. Sarı-lacivertliler maçın ardından saha ortasında sevinirken holiganlar sahaya atladı. Fenerbahçeli futbolculara saldırdılar. Futbolculardan bazıları saldırılara karşılık verdi. Yaklaşık bir dakika süren arbedenin ardından futbolcular zorlukla soyunma odası koridorlarına kaçtılar.

Bu anlarda Trabzonsporlu bir futbolcunun, Fenerbahçelilerin holiganların arasından sıyrılıp soyunma odasına kaçmasına yardım ettiği dikkat çekti. Bu futbolcu sol bek pozisyonunda görev alan Eren Elmalı’ydı. Elmalı, maç sırasında tribünden gelen yabancı maddeler nedeniyle çenesinde açılma olan Dominik Livakovic tedavi görürken önüne siper olmuştu.

Yine bu olaylı maçta dikkat çeken bir başka isimse Fenerbahçe’den Serdar Dursun’du. İlk yarının bitiminde Trabzonsporlu taraftarlarla fotoğraf çektiren, onlarla şakalaşan futbocu gergin ortama karşın mutlu görüntüsüyle dikkat çekti.

Olaylı maç sonrası birbiri hakkında zuçlayıcı açıklamalar yapan Fenerbahçe ile Trabzonspor, bu iki futbolcu için karşılıklı fair play’ jesti yaptı. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kuruluna yaptığı başvuruda, olaylı maçtaki centilmen davranışları dolayısıyla sarı-lacivertli futbolcu Serdar Dursun’u ‘Mart Ayı Fair Play Ödülü’ne aday gösterdi. Trabzonspor’un Serdar Dursun’u ödüle aday göstermesinin ardından sarı-lacivertlilerden karşılık geldi. Fenerbahçe de bordo-mavili futbolcu Eren Elmalı’ya ödülün verilmesi için başvuruda bulundu. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten, iki kulübün müracaatlarının kurula ulaştığını belirterek kararın en yakın zamanda kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Trabzonspor'un gururu Eren ElmalıTrabzonspor’un gururu Eren Elmalı

Fırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç cezaFırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.