Trabzonspor Konferans’tan penaltılarla ayrıldı

Trabzonspor, 0-0'ın rövanşında St Gallen karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. Enes Destan'ın golü maçı önce uzatmaya sonra penaltılara taşıdı. Savic'in son penaltıyı kaçırmasıyla Karadeniz ekibi Avrupa'ya veda etti.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Trabzonspor Konferans Ligi'ne veda etti.

Trabzonspor, 0-0 biten ilk maçın rövanşında St Gallen’i ağırladı. İsviçre ekibine karşı mücadele eden Karadeniz ekibinin amacı Konferans Ligi’ne katılabilmekti. Kazanan takım Avrupa yolculuğunu lig aşamasına taşıyabilecekti. Müsabaka öncesinde, hayatını kaybeden dünyaca ünlü eski teknik direktör Sven-Goran Eriksson için saygı duruşunda bulunuldu.

25. dakikada sağ kanattan Ozan Tufan’ın kullandığı taç atışında topu kontrol eden Edin Visca’nın ceza sahasına yaptığı ortada defansa çarpan topu kaleci Ati-Zigi güçlükle kontrol etti. 31. dakikada St. Gallen öne geçti. Akolo sol çaprazdan ceza sahasına girdiği pozisyonda uzak köşedeki Schmidt’i gördü. Schmidt’in sol köşeye yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

40. dakikada sol çaprazdan hareketlenen Edin Visca, altıpasın içinde Orsic’i buldu. Bu oyuncunun şutunda sağ direğe çarpan top az farkla auta çıktı. Aynı dakikada Abdullah Avcı itirazları nedeniyle sarı kart gördü. 42. dakikada St. Gallen etkili geldi. Schmidt sağ kanattan getirdiği topu yerden ceza sahasının dışına çevirdi. Toma’nın üstünden atladığı topa vuran Akolo’nun şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 45+1. dakikada Visca’nın pasında ceza sahası dışında Orsic topla buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda Ati-Zigi köşeye giden topu kornere çeldi. İlk yarı 1-0 bitti.

İkinci yarıya baskılı başlayan Trabzonspor, 52. dakikada golü buldu. Kornerden gelen topa kafayı vuran Enis Destan meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı ve durumu 1-1’e getirdi.

58. dakikada Barisic’in ortasına Enis Destan’ın yaptığı kafa vuruşu kaleci Lawrence Ati-Zigi’de kaldı. 79. dakikada sol kanatta topla buluşan ve çalımlarla merkeze doğru gelen Trezeguet’nin kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaptığı vuruşta top auta gitti. Karşılaşmanın 90 dakikalık süresi 1-1’lik eşitlikle sona erdi ve mücadele uzatmalara gitti. 110. dakikada Trabzonspor’un kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Trezeguet’in sert şutu direkten döndü. 120 dakika 1-1 tamamlandı ve penaltı vuruşlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Denswill Trabzonspor’u öne geçirerek başladı. St Gallen tarafı yanıt verdi durum 1-1 oldu. Trezeguet durumu 2-1 yaptı. Vallçi durumu 2-2’ye getiren penaltı golünü attı. Borna Barisic’in üçüncü penaltıda hata yapmamasıyla skor 3-2 oldu. Cisse skoru 3-3 yaptı. Dragus dördüncü penaltı için topun başına geldi ve ağlara gönderdi. Bastien Toma da hata yapmadı St Gallen durumu 4-4 yaptı. Savic beşinci penaltı için topun başına geldi. Savic’in vuruşunda top direkte patladı. İsviçre ekibi beşinci penaltı için Ambrosius’la top başına geldi. Ambrosius golü attı ve St Gallen adını Konferans Ligi’ne yazdıran ekip oldu. Maçın sonunda Trabzonspor tribünlerinden “Avcı istifa” sesleri yükseldi.

Abdullah Avcı: Çok önemli bir teknik direktörüm

Maç sonunda taraftarın tepki sloganlarının hedefi haline gelen teknik direktör Abdullah Avcı “Öncelikle oyunun değerlendirmesini yapalım. Bugün baskıları çok iyi yaptığımız zamanlar da vardı, yapamadığımız zamanlar da vardı. Baskı yapıp topu kapınca coşku ve erken bitirme duygusuyla top kayıpları fazla oldu. Taçtan çıkardığımız bir pozisyonda rakip öne geçti. İkinci yarı ve uzatma bölümünde daha iyiydik. Takım her şeyi denedi. Pozisyonlar var, direkten dönenler var. Sonuçlandıramama gibi bir durum var. İki maçta da bu var. Bu oyun böyle. Çok üzgünüz. Oyuncular da çok üzgün. Bizim için Konferans Ligi önemli bir hedefti. Bu bize bir eşik atlatacaktı. Oyuncular da hakikaten çok üzgün. Futbolun içinde olan penaltılardan kaybettik. İki maçın tümüne bakınca turu hak etmiştik. Sayısız fırsat var. Bunlar yapamazsan bu oyun cezalandırıyor. Bugün bu defter kapandı. Taraftardan özür diliyoruz. 3 gün sonra bir maç daha var. Toparlanıp lige en iyi şekilde döneceğiz. Taraftarın duygularını anlıyorum. Çok da önemli bir teknik direktörüm. Yorum yapmak doğru olmaz. Bu takım çok iyi olacak, bu konuda iddialıyım. Üzgünüz. Rakibi tebrik ediyoruz” dedi.

Avcı ayrıca “Bu oyun böyle. Bazen onlarla başlıyorsun, onlar geçen hafta iyiydi. Girenler doğru katkı sağladılar. Gerekli sonucu alamadık. Sizle konuştuğumu soyunma odasında oyuncularıma da söyledim. Herkes üzgün. Biz de üzgünüz. Pazar günü bir maç daha var. Lig devam ediyor. Ligde 1 maç oynadık. Boş hafta vardı, erteleme vardı. Toparlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.