Trabzonspor kupa finali için bir adım önde

Trabzonspor 45'te Enis Destan'ın kırmızı kart görmesiyle ikinci yarısını 10 kişi oynadığı maçta Karagümrük'ü 3-2 yenerek rövanş için avantaj sağladı.

Spor 24 Nisan 2024
Trabzonspor, ikinci yarısını 10 kişi oynadığı maçı kazanmayı başardı.

Süper Lig’de üçüncü sırada bulunan Trabzonspor’da en büyük hedef olarak Türkiye Kupası görülüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı’da yaptığı açıklamalarda kupadaki üç maçı işaret etti. Bordo mavililerin yarı finalindeki rakibiyse Tolunay Kafkas yönetimindeki Karagümrük’tü. Ligde kümede kalma savaşı veren İstanbul ekibi tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkmıştı.

Abdullah Avcı, Kayserispor maçını kazanan kadroya bozmadı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen’in yanı sıra Trezeguet de maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Trezeguet’in sabah teknik direktör Abdullah Avcı ile bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede oyuncunun riske edilmeme kararı çıktığı belirtildi. Nijeryalı santrafor Paul Onuachu yine yedek kulübesinde yer aldı. Avcı, santrfor olarak geçen hafta 1 gol atıp, 1 asist yapan Enis Destan’ı bu bölgede görevlendirdi. Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Süper Lig’de cezalı olan Karadeniz ekibinde taraftarlar Türkiye Kupası maçı için tribünlerdeydi. Maç öncesinde başkan Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig’de şampiyon olan Trabzonspor’un E-spor Takımı’na plaket verdi.

Siyasette en çok yükselen futbol adamıydı: Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybettiSiyasette en çok yükselen futbol adamıydı: Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Hayatını kaybeden Trabzonspor’un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takım futbolcuları da siyah bant takarken skorbordda da Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor başkanlığı dönemindeki görsellerine yer verildi. Mehmet Ali Yılmaz için pankart asan taraftarlar, ‘Efsane başkan’ ve ‘Büyük başkan’ tezahüratlarında bulundu.

Maç pozisyonla başladı. Konuk takım ilk dakikada Emre Mor’un ceza yayı üzerinden şutunda gole yaklaştı. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

15’te Trabzonspor ilk etkili atağında golü buldu. Fountas’ın soldan uzun pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Visca, rakibinden sıyrılarak yerden güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Bu dakikadan sonra Karagümrük baskısını arttırdı. 21’de Mendes’in uzak mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır, sol tarafına doğru gelen topu yatarak çeldi. 22’de konuk takım eşitliği sağladı. Rohden’in pasında ceza alanı içinde Mendes, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Beraberlik sonra da Karagümrük ataklarını sürdürdü. 33’te Ceccherini’nin uzak mesafeden sert ve düzgün vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

Bu dakikadan sonra üstünlüğü tekrar Trabzonspor ele aldı. 35’te Bardhi’nin ceza alanı sağ çaprazından şutunda, kaleci Sirigu yatarak topu kontrol etti. 41’de ev sahibi tekrar öne geçti. Mendy’in ceza alanı içine pasında Denswil, gelişine bir vuruşla topu kaleci Sirigu’nun solundan filelerle buluşturdu.

45’te Karadeniz ekibi büyük bir şok yaşadı. Enis Destan, topsuz alanda Ceccherini’ye yaptığı faul sonrası önce sarı kart gördü. VAR ile pozisyonu izleyen Ali Şansalan, sarı kartı iptal ederek Enis Destan’a kırmızı kart gösterdi. Ev sahibi takım, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde kapadı.

10 kişi kalan bordo mavililer ikinci yarıya golle başladı. Sağ taraftan Visca’nın pasında ceza alanı içinde Fountas’ın yerden şutunda, top kaleci Sirigu’nun müdahalesine rağmen filelere gitti. Bu dakikadan sonra Trabzonspor kapanarak skoru korumaya çalıştı ve kontrataklarla gol aradı. 53’te Meunier’in uzaklaştırmaya çalıştığı top Güven Yalçın’ın önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda top auta gitti. 74’te Trabzonsporlu Visca’nın ceza alanının sağından sert şutunda, kaleci Sirigu güçlükle topu çeldi.

80’de Karagümrük farkı bire indirdi. Can Keleş’in soldan ortasında, savunmada Meunier’e çarpan topu Paoletti’nin önünde kaldı. Onun düzgün vuruşu ağlara gitti. 89’da Mendes’in soldan ortasında, arka direkteki Nazım Sangare’nin kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kontrol etti. Trabzonspor karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

İki takım bu karşılaşmanın rövanşını 8 Mayıs’ta İstanbul’da yapacak. Trabzonspor, bu maçı kazanır ya da berabere kalırsa finale yükselecek. Karagümrük’ün bordo mavilileri elemesi için iki fark gerekiyor. Tek farkta ise maç uzatmaya gidecek. Sonuç değişmezse finali çıkacak takımı penaltılar belirleyecek.

Maçtan önce Abdullah Avcı ve Tolunay Kafkas beraber poz verdi.

Avcı: Enes’in atılması doğru karar

Trabzonspor Teknik direktörü Abdullah Avcı, maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karagümrük, ligdeki puan durumu veya bulunduğu konumu yansıtan bir takım değil. Çok deneyimli bir takım. Topa sahip olduğunda rahatlığı ve özgüveni var. Top rakipteyken sorunları var. Bizim de aynı sorunlarımız var. Maça böyle bir oyun başlangıcı yapmamamız lazım. 40. saniyede gol yiyorduk. Temaslı oyun oynamamız lazım. Edin’in golüyle öne geçtik ama 3-1’den maçı verebilirdik. Biz 25 dakika blok halinde durduk Uyarılarımıza rağmen bunu devam ettirdiler. 11-10 kalmamız oyuncularda skoru yakalamak gibi bir durum oluşturdu. İkinci yarı için bu sözlerimi alıyorum. Zaman zaman doğru geçişler yaptık. Pozisyonlar yakaladık. Rakip de gol atabilirdi ki attı da. Doğru savunma yaparsan doğru hücum da yaparsın. Biz eksikken bunu yapabiliyorsak bütünde bunu yapabiliriz.”

Avcı, Enis Destan’ın kırmızı kart pozisyonuyla ilgili ise “Enis Destan’ın atılması doğru bir karar. O, hareketi yapmaması lazım. Bizim işimizin bir bölümü oyuncuyu daha iyi hale getirmek. Enis iyi bir profesyoneldir, zaten çalışarak bu hale geldi. Bu iletişimi kuracağız onunla. O da mahcubiyetini yaşıyor. Belki de atılması daha hayırlı oldu. Umarım bundan sonraki yaşantısında bu kırmızı kart ders olur” dedi.

Ne Ankaragücü ne Beşiktaş! Kupa düğümü İstanbul'da çözülecekNe Ankaragücü ne Beşiktaş! Kupa düğümü İstanbul’da çözülecek

Tolunay Kafkas: Turu ikinci maça taşıdık

Karagümrük’ün teknik direktörü Tolunay Kafkas ise “Normalde sonuç beraberlikle de bitebilirdi, kazanabilirdik. Ben Trabzonspor takımını tebrik ediyorum. Biz turu ikinci maça taşıdık. Sonuçta atacağımız bir golle maçın uzamasını sağlayabilecek bir durumdayız. O gücümüz, potansiyelimiz var. Bu arada da ligde üst üste birkaç maç kazanırsak kupa maçını çok daha rahat oynarız” diye konuştu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.