Trabzonspor kupada ‘Yola devam’ dedi

En büyük hedefi Türkiye Kupası olan Trabzonspor, Çorum FK'yi 3-1 yenerek beşinci tura yükseldi. Kupada alınan diğer sonuçlar...

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Enis Destan takımının ikinci golünü usta bir vuruşla ağlara gönderdi.

Sezona kötü başlayan ve teknik direktör Nenad Bjelica’yı gönderip yerine Abdullah Avcı’yı getiren Trabzonspor, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gerisinde kaldı. Bordo mavililer Türkiye Kupası’nı kendilerine hedef olarak görüyor.

Dördüncü turda Karadeniz takımının rakibi Çorum Futbol Klübü’ydü. Trabzonspor’un kupadaki ilk sınavında tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı. Maçta seremoniye Başkan Ertuğrul Doğan’ın özel davetlisi olarak şehit ailelerinin çocukları çıktı.

Şiddet çocukların maçında sahaya indi! Silah ateşlendiŞiddet çocukların maçında sahaya indi! Silah ateşlendi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çorum FK ile oynanan maçta kadroda büyük bir değişim yaptı. Ligde oynanan son Kayserispor maçının 11’inden Uğurcan, Baniya, Eren ve Visca’yı sahaya süren Avcı, bu maçtan farklı olarak Mehmet Can, Benkovic, Mendy, Umut Güneş, Fouantas, Bakasetas ve Enis Destan olmak üzere 7 oyuncuya da 11’de şans verdi.

Maça hızlı başlayan ev sahibi 3. dakikada öne geçti. Son çizgiye inin Visca’nın pasında Fountas, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Çorum FK, bordo mavililere 16’da yanıt verdi. Ahmet İlhan Özek sağdan ceza alanına girdi, Verheydt’e al da at diye golpası verdi. O da bu ikramı çevirmedi.
Konuk takımın da beraberlik sevinci kısa sürdü. 19’da Bakasetas’ın asistinde kaleci ile karşı karşıya kalan Enis Destan, tam bir golcü vuruşuyla Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

Fenerbahçe taraftarı derbide Beşiktaş'ın stadında olacakFenerbahçe taraftarı derbide Beşiktaş’ın stadında olacak

61’de bordo mavililer farkı ikiye çıkardı. Fountas’ın soldan ortasında, Enis Destan’ın kafa vuruşunda kaleci Ali Türkan topu çelmeyi başardı. Bakasetas, önüne düşen meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Geri kalan dakikalarda iki takımın çabası sonuç verkeyince karşılaşma 3-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle bitti. Böylece sordo mavililer beşinci eleme turuna yükseldi.

Tek maç üzerinden oynanan Türkiye Kupası’nda alınan sonuçlar şöyle…
Kayserispor – Van BBSK 4-0
Hatayspor – Düzcespor 2-1
Konyaspor – Beyoğlu Yeni Çarşı 3-0
Göztepe – 1461 Trabzon 3-0
Boluspor – Amedspor 1-0
Adanaspor – Erokspor 2-0
Eyüpspor – Ankara Demirspor 3-1
Altay – Kırklarelispor 2-3
Gençlerbirliği- Bornova FK 4-1
Sakaryaspor – Ankaraspor 1-0
Ümraniyespor – Çankaya FK 2-1
Bandırmaspor – Somaspor 3-1
Bodrumspor – Menemen Belediyespor 2-1
Erzurumspor – 24 Erzincanspor 0-3
Kasımpaşa – Kırşehir Bld 4-1

Milli futbolcuya trafikte saldırı! Magandalar hastanelik ettiMilli futbolcuya trafikte saldırı! Magandalar hastanelik etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.