Trabzonspor TFF’ye savaş açtı: Kurduğunuz düzeni yerle bir edeceğiz

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının VAR hakemi Mete Kalkavan'a dört hafta görev verilmesi üzerine TFF ve MHK'ya tepki gösterdi: Bizim için yok hükmündesiniz. Hepiniz derhal değişmesi gereken bu pis ve aşağılık düzenin hizmetkarlarısınız.

Spor 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, yaptığı açıklamada Mete Kalkavan'ın görselini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Kadıköy’de 3-2 kazandıkları Fenerbahçe maçından sonra VAR’da bulunan Mete Kalkavan’a büyük tepki göstermişti. Daha sonra yapılan Divan Kurulu toplantısında Doğan, Mete Kalkavan’ın hakemlik hayatının Fenerbahçe -Trabzohspor maçından sonra bittiğini söylemişti.

Bu karşılaşmadan sonra uzun süre kızağa çekilen Mete Kalkavan Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Bandırmaspor-Kocaelispor maçına VAR hakemi olarak atandı. Atamanın ardından bordo mavili kulüpten çok sert açıklama geldi.

Ertuğrul Doğan: Mete Kalkavan'ın hakemliği bittiErtuğrul Doğan: Mete Kalkavan’ın hakemliği bitti

“4 Kasım 2023’te Fenerbahçe ile oynanan maçta VAR hakemi Mete Kalkavan yaptığı hatalarla Türk futbolunu lekelemiştir” denen açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve MHK’nin Kalkavan’ın bir daha asla maç alamayacağını kulübe ilettiği ileri sürüldü.

‘Bizim için yok hükmündesiniz’

Açıklama şöyle devam etti: “Türkiye futbolunu yöneten kurumların ‘Bir daha asla maç alamayacak’ dediği bir isme dört hafta sonra tekrar görev vermesi sonraki tüm söylem ve kararlarını niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır. TFF ve MHK’nın bundan sonra alacağı tüm kararlar Trabzonspor için ‘yok’ hükmündedir. Söz verip sözünde durmayanlar. Görünen o ki hepiniz derhal değişmesi gereken bu pis ve aşağılık düzenin hizmetkarlarısınız. Biz, Trabzonspor’uz. Sözümüzün eriyiz. Kurduğunuz bu kirli düzeni yerle bir edeceğiz.”

Nenad Bjelica: Trabzonspor'un yeri üçüncülük, dördüncülük, beşincilikNenad Bjelica: Trabzonspor’un yeri üçüncülük, dördüncülük, beşincilik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.