Trabzonspor’a son dakika golü! Thomas Meunier gitti

Trabzonspor'un kış transfer döneminde kadrosuna kattığı Belçikalı milli futbolcu Thomas Meunier sözleşmesindeki özel maddeyi kullanarak Karadeniz ekibinden ayrıldı. Başkan Ertuğrul Doğan hem Meunier'ye hem de anlaştığı kulübe dava açacağını söyledi.

Spor 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Thomas Meunier, Trabzonspor'a Dortmund'dan gelmişti.

Trabzonspor geçen sezon devre arasında kadrosuna kattığı Thomas Meunier konusunda çok ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı. Şubat ayında Dortmund’dan transfer edilen 32 yaşındaki tecrübeli sağ bek ile Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunan bordo mavililer yeni sezon öncesi beklenmeyen bir durumla karşı karşıya kaldı.

Fransa Ligi’nden talipleri olduğu öğrenilen Meunier takımdan ayrılma kararını kulübe bildirdi. Menajeri aracılığı ile Fransa’da iki kulüple görüşen Meunier’in sözleşmesindeki özel madde 16 Temmuz’da sona erecekti ve sürenin tamamlanmasına kısa süre kala Meunier ayrılık kararını iletti.

Trabzonspor Macaristan'dan şen dönüyorTrabzonspor Macaristan’dan şen dönüyor

Konu hakkında açıklama yapan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan A Spor’a şu açıklamayı yaptı: “Thomas Meunier ile yaptığımız anlaşma sırasında burada anlatamayacağım ailevi sebepler nedeniyle ailesinin bulunduğu yerde bir takım transfer olursa anlayış göstereceğimizi belirtmiştik. Bu takım her kimse Trabzonspor’la temasa geçecek. Bu maddeyi eklemiştik, ama dün gece sürenin dolmasına beş dakika kala bizi çok üzen bir mail gönderdi. Bize 23.55 civarında sözleşmesini tek taraflı şekilde sonlandırdığını bildirdi. Ben de avukatlara talimat verdim, hukuki anlamda haklarımızı kullanacağız. Kendisine ve gideceği kulübe dava açacağız.”

Şubat ayında Borussia Dortmund’dan transfer edilen Belçikalı sağ bek Trabzonspor formasıyla geçen sezon tüm kulvarlarda toplam 19 maça çıktı. Meunier söz konusu maçlarda bir gol atarken yedi asist yaptı.

Tosun Paşa artık Kadıköy'de çalacakTosun Paşa artık Kadıköy’de çalacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.