Trabzonspor’da Bjelica gitti Avcı geldi

Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun son haftalarında göreve gelen Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile yollarını ayırdıklarını açıkladı. Bordo-mavililer eski teknik patronları Abdullah Avcı'yla sözleşme imzaladı.

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'da ikinci Abdullah Avcı dönemi başladı.

Süper Lig’de 9. teknik direktör ayrılığı resmiyet kazandı. Trabzonspor, ilk 8 maç sonunda 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde edip istikrarsız bir görüntü sergileyen takımın teknik direktörü Nenad Bjelica ile yollarını ayırdı.

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada “Kulübümüz ile teknik direktörümüz Nenad Bjelica arasındaki 31 Mayıs 2025 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir” denildi. Bjelica sezon sonuna kadar alacakları karşılığında Trabzonspor’dan ayrıldı.

Taraflar bir süredir sözleşme feshi konusunda anlaşma sağlamaya çalışıyorlardı. Nisan 2023’te göreve başlayan Bjelica, yıllık alacağı 1.6 milyon euro’nun tamamını isterken Trabzonspor pazarlık etme yoluna gidiyordu. İki taraf en nihayetinde anlaştı.

Yabancı hocalarla kader ortağı oldu

Nenad Bjelica Trabzonspor tarihindeki yabancı teknik direktörlerle kader ortaklığı yaptı. Bjelica, 18 Nisan tarihinde göreve geldi ve 177 gün görevinin başında kaldı. Hırvat isim bu süreçte 16 maça çıktı.

1974 yılından bu yana Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor 45 farklı teknik direktörle çalışmış bunlardan 11’i yabancı olmuştu. Yabancıların kulüpteki görev süreleri fazlasıyla kısa oldu. Trabzonspor tarihindeki ilk yabancı teknik direktör Jürgen Sundermann 1985-86 sezonunda takımın başında 26 maça çıktı. 1988-89’da Werner Biskup yalnızca 4 maçta görev yapabildi. 1989-90 ve 1991-92 sezonları arasında kulübü çalıştıran Urbain Braems 80 maçta görev aldı ve bordo-mavililerin tarihinde en uzun süre takım çalıştıran teknik direktör oldu. 1992-93 yıllarında Georges Leekens 43, 1998-99’da Gordon Milne 36 müsabakada görev aldı. 2005-06 ve 2014-15’te Vahid Halilhodzic 42, 2015-16’da Shota Arveladze 15 maç takımın başında kaldı. 2009-10’da Hugo Broos 15 maç görev yaparken Eddie Newton da 9 maç takımın başında kaldı.

Fenerbahçe’den olağanüstü kâr… Beşiktaş ve Trabzonspor zarar yazdıFenerbahçe’den olağanüstü kâr… Beşiktaş ve Trabzonspor zarar yazdı

Rangers yolu göründü

Bjelica Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra yaptığı ilk açıklamalarda kötü gidişatta ilk faturanın teknik direktörlere kesildiğine vurgu yaptı. Hırvat isim Şenol Güneş örneği vererek “Beşiktaş bile teknik direktörüyle yollarını ayırdı” dedi. Trabzonspor’dan bu şekilde ayrıldığı için üzgün olduğunu söyleyen Bjelica bir sonraki adresiyle alakalı da konuşarak “Türkiye’den ayrılmam kesinleştiğinde bazı temaslarım oldu. Görüştük, konuştuk, ne olacağını göreceğiz” diyerek Rangers iddialarını adeta doğruladı.

Avcı’dan boş sözleşmeye imza

Trabzonspor, Bjelica öncesi görevde bulunan Abdullah Avcı ile anlaştı. Avcı, Karadeniz ekibinin 38 senelik şampiyonluk hasretini 2021-22 sezonuyla beraber sonlandırmıştı. Başkan Ertuğrul Doğan 25 Eylül tarihinde Avcı ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Sayın Abdullah Avcı bize yılar sonra şampiyonluk sevinci yaşattı. Ben onun futbol aklına ve gönlüne inanan biriyim. Gelirken de giderken de dostluğunu, arkadaşlığını gösterdi. Gelirken tek lafımızla geldi. Giderken de, ‘Ben hiçbir şey istemem Trabzonspor önemli olandır’ diyerek gitti. Ama tabi şu: Ben başkan seçildikten sonra hocamız geldi. ‘Ben şu anda bulunmam, Ertuğrul bey, başkanım sana sıkıntıya sokar zarar verir, önünü açmak lazım’ anlamında geldi. O saatte öyle bir düşüncemiz olmadı. Abdullah hocanın kariyeri, bize yaşattığı şampiyonluk, kendi hocalığı tartışılacak konu değil” demişti.

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada “Yönetim kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karar sonucu Abdullah Avcı ile sözleşme imzalanmıştır… Abdullah Avcı, Başkanımız Ertuğrul Doğan ile yaptığı görüşmede hiçbir şart belirtmeden boş sözleşmeye imza atmıştır.” denildi.

Avcı imza sonrası yaptığı paylaşımda “Mucizeler hep böyle ansızın gelir” sözüne yer verdi. Abdullah Avcı ilk Trabzonspor döneminde 116 maça çıkmış, 69 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet almıştı. Avcı takımıyla beraber 1 Süper Lig 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.