Trabzonspor’dan sert VAR tepkisi: Bravo size futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler

VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından Trabzonspor'dan sert bir paylaşım geldi. Gaziantep FK maçında golü VAR'dan dönen bordo-mavililer, "VAR kayıtları, Türk futbolunun artık kanayan bir yara değil, çürüyen bir beden olduğunu ilan etmektedir" dedi.

Spor 25 Eylül 2024
Trabzonspor, Erkan Engin'e yönelik sert bir açıklama yayımladı.

Süper Lig’in altıncı haftasında oynanan Gaziantep FK, Trabzonspor maçı 0-0 sonuçlanmış, karşılaşmaya bordo-mavili ekibin VAR müdahalesiyle iptal edilen golü damga vurmuştu. TFF, VAR kayıtlarını açıkladı. Trabzonspor’dan Erkan Engin’e tepki dolu bir mesaj geldi.

Bordo-mavili kulüpten “Bravo size” başlığıyla yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan VAR kayıtları, Türk futbolunun artık kanayan bir yara değil, çürüyen bir beden olduğunu ilan etmektedir. Bir hakem, gözlerinin önünde cereyan eden hakikati görmezden gelerek var olanı yok sayıyor, çünkü ona bir başkası tarafından buyurulan talimat, adaletten daha değerli” denildi. Trabzonspor’un açıklaması şöyle devam etti:

 “Ve sonra o ironik kelime dökülüyor. ‘Bravo.’ Erkan Engin’in ağzından çıkan bu tek kelime, futbolun kalbine saplanmış hançerin ucudur. Volkan Bayarslan kendi iradesinden, mesleğinin onurundan ve oyunun ruhundan ödün verirken o sahada sadece Trabzonspor’un golü değil, futbolun ta kendisi iptal ediliyor. Bir hakem, adaleti çiğneyerek ‘bravo’ kazanıyor, işte Türk futbolunun geldiği yer tam olarak burasıdır.
Ama bravo size, futbolu bu kokuşmuş düzenin çarklarında öğütenler! Bravo, bu güzel oyunu kendi kirli hesaplarınıza meze yapanlar! Unutmayın, gerçek asla kaybolmaz, sadece bir süreliğine susturulur. Ve bir gün, o adalet çığlığı sahalara geri döndüğünde, sizler sadece o sessiz bravoların yankısıyla hatırlanacaksınız. İşte o zaman, bu oyunun gerçek sahipleri, alkışı geri alacak ve sahnede sadece hakikat kalacak.”

beIN sports’ta yayınlanan Trio programındaki üç hakem yorumcusu da pozisyondaki VAR müdahalesini hatalı buldu.

Erkan Engin’in ‘hissiyatı’ başına iş açmıştı

Trabzonspor’un yoğun tepki gösterdiği VAR hakemi Erkan Engin’in başı bir önceki sezonda da müdahale ettiği bir pozisyondan dolayı yanmıştı. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı ağırladığı maçta ev sahibi ekip lehine son saniyede elle oynama gerekçesiyle hakem Cihan Aydın’ı monitöre davet eden Engin, ilerleyen günlerde basına sızdırılan hakemlerin Zoom toplantısında kendisine bu pozisyon sorulduğunda, “Şu anda izleyince ben de net bir elle oynama göremiyorum ama var odasında hissiyatım el olduğu yönündeydi” şeklinde yanıtlamıştı. Erkan Engin, 26’ncı haftadaki Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında yaptığı bu hatanın ardından 35’inci haftaya kadar MHK’den görev alamamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.