Transferin son gününde Galatasaray’da istifa şoku: Cenk Ergün…

Galatasaray'da futbol direktörü görevini yürüten Cenk Ergün yaptığı yazılı açıklamayla kulüpteki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Spor 13 Eylül 2024
Cenk Ergün istifa etti.

Transferin son saatlerine girilirken kanat bölgesi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da şok bir gelişme yaşandı. Futbol direktörü olarak görev yapan Cenk Ergün istifa ettiğini açıkladı.

Ergün yaptığı yazılı açıklamada “Bugün yazılı olarak da Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Aydın Özbek’e ilettiğim üzere kulübümüzdeki profesyonel görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. İçinde bulunduğumuz durumun hem kulübüme zarar vermemesi hem de adımın daha fazla itibarsızlaştırılmaması adına almış olduğum kararı sizlerle paylaşıyorum. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağımı belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla” dedi.

Metin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyizMetin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyiz

Sözleşme uzatma söylentisi vardı

Cenk Ergün hakkında son dönemde çıkan iddialardan biri sözleşmesinin iki seneliğine uzatılacağı yönündeydi. Ancak Ergün’ün istifasıyla bu planın hayata geçmeyeceği anlaşıldı. Ergün, Erden Timur’un geçtiğimiz seçimlerde yönetim kurulundan ayrılmasının ardından transfer komitesinin başı gibi konumlanmıştı. Victor Osimhen transferi öncesi Şampiyonlar Ligi eleme sürecine kadronun eksiklerinin tamamlanması üzerine eleştirilen Ergün, son dönemde devam eden Nicola Zalewski transfer operasyonunda yaşananlarla yeniden gündem olmuştu.

Roma'da her yol transfere çıkmadı: Zalewski çıkmazıRoma’da her yol transfere çıkmadı: Zalewski çıkmazı

Ergün hakkında bazı basın mensuplarının iddiaları vardı. Gedson Fernandes’in Benfica’dan Beşiktaş’a geldiği dönemde Galatasaray’da görevli olan Ergün’ün oyuncuya menajerini değiştirmesi şartıyla kendisini Galatasaray’a transfer edebileceklerini ifade ettiği söylentileri dahi ortaya atılmıştı. Ergün geçtiğimiz dönemlerde de Galatasaray’da görev yapmış ancak olaylı şekilde kulüpten ayrılmıştı. Ergün son olarak Sergio Oliveira transferinde rol oynadığı gerekçesiyle taraftarın büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Oliveiera geçtiğimiz sezonu verimsiz geçirdikten sonra sözleşme fesih aşamasında kulübe zorluk çıkarmış ve toplamda 5.8 milyon euro karşılığında serbest bırakılabilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.