Tüpraş Stadyumu mimarı: Stadı büyütmek kolay değil

Beşiktaş'ta başkanlık seçiminde yarışacak iki adayın ortak vaatlerinden biri stadyumun yenilenmesi. Biri akustik diğeri kapasite vaadi veren iki adayın söyledikleri hakkında stadyumun mimarı Bünyamin Derman konuştu.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta mimardan stadyum projeleri hakkında kötü haber.

Beşiktaş’ta son derece kritik günlere giriliyor. 3 Aralık tarihinde Hasan Arat ve Serdal Adalı’nın yarışacağı başkanlık seçimi öncesi adaylar vaatlerini bir bir açıklıyorlar.

İkilinin ortak vaadi stadyum konusundaki yenileme. Hasan Arat, stadyumda tribünlerle dış tarafı birleştiren kısımdaki boşlukların geniş olması nedeniyle akustik sorunu olduğunu belirtiyor ve bu boşlukların kapatılacağını, İnönü’nün eskisinden daha sesli olacağını vadediyor.

Hasan Arat ‘Beşiktaşlıların Yolu’nu açıkladı, projelerini anlattıHasan Arat ‘Beşiktaşlıların Yolu’nu açıkladı, projelerini anlattı

Serdal Adalı’ysa o boşlukların rüzgar geçişi nedeniyle kapatılmasının mümkün olmadığını ancak stadyum kapasitesinin artırılarak UEFA kriterleri çerçevesinde 52 bine yükseltileceğini belirtiyor.

Serdal Adalı: TFF Başkanı özür dilemedikçe stada giremezSerdal Adalı: TFF Başkanı özür dilemedikçe stada giremez

Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nun mimarı Bünyamin Derman, konuyla alakalı Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Derman “Mevcut koşullarda stadı büyütmek o kadar kolay değil. Dahası çok da gerekli değil. Stadın yapılışında Anıtlar Yüksek Kurulu’nun koyduğu koşullara uygun bir proje gerçekleştirilmiştir. Büyütme projelerinin bu kurulun engelleriyle karşılaşacağını düşünüyorum” diyerek Adalı’nın projesi hakkında olumsuz konuştu.

Derman ayrıca stadyum kapasitesindeki artırım çalışmasının son derece maliyetli olabileceğini “Belli bölümlerde koltukların sökülerek ayakta seyirciye yer açılması sadece yurt içi maçlarda geçerli olacak bir karardır. UEFA tüm uluslararası maçlarda stattaki herkesin mutlaka oturarak arka sırtlığı olan standart ölçüdeki koltuklarda yer almasını öngörmektedir. Büyütme, kapasite artırımı gibi nedenlerle membran çatının yenilenmesi de en az 25 milyon Euroluk harcamayı gerektirir” sözleriyle açıkladı.

Beşiktaş'a Bailly'den bir kötü haber dahaBeşiktaş’a Bailly’den bir kötü haber daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.