Kaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanı

Milli basketbolcu İlkan Karaman kaldırımda dururken alkollü bir sürücünün çarpması sonucunda 34 yaşında yaşamını yitirdi. Karaman'ın ölümüne neden olan sürücü E.A.Ö. (30) çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Spor 8 Eylül 2024
İlkan Karaman yaşamını yitirdi.

Türk basketbolu acı bir gün yaşıyor. 34 yaşındaki milli sporcu İlkan Karaman Datça’da acı bir şekilde hayata gözlerini yumdu. Karaman’ın kaldırımda dururken alkollü bir sürücünün çarpmasıyla yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gelen bilgiye göre dalış yapmak için Datça’ya giden Karaman yakıt almak için benzin istasyonuna giren arkadaşını beklemek üzere kaldırımda duruyordu. Bu sırada aracının kontrolünü kaybeden alkollü sürücünün kaldırıma çıkmasıyla Karaman arabanın altında kaldı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Sürücü tutuklandı

AA’nın haberine göre İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan sürücü E.A.Ö. (30) kazanın ardından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sürücünün 1.16 promil alkollü olduğu belirtildi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldıKadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldı

Fenerbahçe ve Galatasaray paylaşamamıştı

34 yaşındaki milli basketbolcu son olarak Çayırova Belediyesi forması giymişti. Altyapıdan son derece atletik ve gelecek vadeden bir yetenek olarak çıkan İlkan’ın 2012’de Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu. Çerkezköy doğumlu basketbolcu altyapıyı Bursa’nın Tofaş takımında geçirdi. Bir sezon Karşıyaka’da oynayan İlkan daha sonra İstanbul’un iki devi arasında paylaşılamadı. Galatasaray, Fenerbahçe’nin transferi açıklamasından sonra İzmir ekibinin oyuncunun bonservisini taraflarına gönderdiğini belirterek TBF’ye itirazda bulundu. Ağustos 2012’de çözüme kavuşan olayda Fenerbahçe’nin transferi tescil edildi ve Karaman sarı-lacivertli formayı giymeye başladı.

Sahada estetik hareketleri ve atletik oyunuyla modern bir uzun forvet olarak görünen Karaman diz sakatlıklarından dolayı kariyerinde düşüş yaşadı. Karaman’ın potansiyeli NBA çevrelerinde de ses getirmiş, Brooklyn Nets oyuncuyu 2012 draftlarının 57. sırasında seçmişti.

Milli takıma kadar yükselen oyuncu ağır sakatlıkları sonrası 2014 yazında Fenerbahçe’den ayrıldı. Daha sonra sırasıyla Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul BB, Büyükçekmece ve Karşıyaka formaları giyen oyuncu 2019’da rotayı Fransa’ya çevirdi ve Cholet’de oynadı. Antibes Sharks’a giden İlkan Türkiye’ye Yalovaspor formasıyla döndü. Daha sonra Tofaş ve Manisa’da forma giydi. Formosa Taishin Dreamers formasıyla bir Tayvan macerası da yaşayan oyuncu Çayırova Belediyesi formasıyla yeniden Türkiye’de basketbol oynadı. Hayatını kaybeden Karaman henüz 34 yaşındaydı.

Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun fikstürü çekildiBasketbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstürü çekildi

Basketbol dünyasından taziye mesajları

Karaman’ın ölümü herkes tarafından büyük üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı. Henüz 34 yaşında olan ve profesyonel kariyerine devam eden oyuncunun trajik şekilde hayata gözlerini yummasına birçok basketbol insanı taziye mesajı yayınladı. Fenerbahçe Erkek Basketbol ve Kadın Basketbol sosyal medya hesaplarından “2012-2014 yılları arasında formamızı giyen milli sporcumuz İlkan Karaman’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz” yazılı birer paylaşım yapıldı.

Eski kulübü Beşiktaş da “2016-2017 sezonunda formamızı giymiş milli basketbolcu İlkan Karaman’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz” diyerek İlkan’ı andı.

Oyuncunun eski kulüplerinden Karşıyaka “Takımımızın 2011-2012 ve 2018-2019 sezonlarında formasını başarıyla terleten İlkan Karaman’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve Türk basketbol camiasına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz” diyerek taziye mesajı yayınladı. Anadolu Efes cephesi “Geçmişte altyapımızda oynayan Milli basketbolcu İlkan Karaman’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz” derken Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada “Milli Takımımızın formasını giymiş oyuncularımızdan İlkan Karaman’ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi, sevenleri ve basketbol camiamıza başsağlığı dileriz” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.