Türk futbolu ülke puanında da darbe aldı

Galatasaray Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Young Boys'a sahasında 1-0 yenildi ve lig aşamasına kalamadı. Bu sonucun ardından ülke puanında Çekya, Türkiye ile farkı açarken Norveç ensede nefesini hissettirmeye başladı.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Galatasaray, Young Boys karşısında turu alamadı, ülke puanına olumsuz yansıdı.

Galatasaray kendi evinde Şampiyonlar Ligi biletinden uzak kaldı. 3-2 yenildiği maçın rövanşında İsviçre ekibini evinde ağırlayan sarı-kırmızılılar maça çok ofansif bir 11’le başlamasına rağmen istediği futbolu oynayamadı. Galatasaray bir türlü skor üstünlüğünü eline alamazken 88. dakikada kontrataktan gelen gol Young Boys için turun kapılarını sonuna kadar açtı. Gole sevinen rakibine tekme atan Fernando Muslera kırmızı kart görürken maç 1-0 sonuçlandı. Galatasaray geçen sezon Molde karşısında aldığı bileti bu kez Young Boys’a kaptırdı ve Şampiyonlar Ligi’nde lig aşamasına katılamadı.

Bu yenilginin ülke puanına yansıması kötü oldu. 2024-2025 sezonunda beş takımla mücadele eden Türkiye yeni sezonda 2.000 puan topladı. Çekya takımları ise topladığı 4.700 puanla büyük dikkat çekti. Çekya ekibi Sparta Prag, Malmö karşısında 2-0 kazanarak 19 yıl sonra Şampiyonlar Ligi bileti almayı başardı. UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye topladığı 35.600 puanla 10. basamakta. Çekya ise 38.250  puanla 9. sırada yer alıyor. Bu sezonun başında söz konusu sıralamada Türkiye, Çekya’nın çok az farkla önünde yer alıyordu.

'Buruk' Galatasaray! Devler Ligi'ne yenilgiyle veda‘Buruk’ Galatasaray! Devler Ligi’ne yenilgiyle veda

Yeni sezonda Norveç üç takımla Avrupa kupalarında yoluna devam ediyor. 2024-2025 sezonunda Norveç takımları 3.375 puan toplarken genel puanını 31.250 yaptı ve Türkiye’ye bir adım daha yaklaştı. Bu ülkenin takımı Bodo/Glimt şayet 2-1 kazandığı maçın rövanşında Kızılyıldız deplasmanında istediği sonucu alırsa Şampiyonlar Ligi biletini alacak ve Norveç Türkiye’ye bir adım yaklaşmış olacak.

8.  Belçika 44.200

9.  Çekya 38.250

10.  Türkiye 35.600

11.  Norveç 31.250

12.  Avusturya 30.90

Ülke puanı sıralamasında anlık olarak Türk futbolunu en fazla tehdit eden ülkeler yukarıdaki gibi. Bu beş ülke arasında Şampiyonlar Ligi’nde temsilcisi bulunmayacak tek ülke ise Türkiye. Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in firesiz şekilde Avrupa liglerine katılması halinde Türk futbolu beş takımla temsil edilecek ve puan alma ihtimali yükselecek. Aksi takdirde Şampiyonlar Ligi’nde temsil edilen ekiplerin sezon boyunca toplaması muhtemel puanlar soruna yol açacak.

Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.