Türkiye, Avrupa fark etmiyor! Fenerbahçe’nin kusursuz yürüyüşü sürüyor

Fenerbahçe Konferans Ligi'nin ilk grup maçında Danimarka'nın Nordsjaelland takımını 3-1 yendi. İsmail Kartal'ın ekibi 11'de 11 yaparken transfer döneminde gitmesi gündemde olan Crespo ve Batshuayi skora katkı yaptı.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe durdurulamıyor, 11'de 11 yapıyor.

Sezonun ilk 10 resmi maçının tamamını kazanan Fenerbahçe için artık Avrupa Konferans Ligi’nde grup vaktiydi. H Grubu’nun ilk maçında konuk, Galatasaray’ın rakibi Kopenhag’ın Danimarka Ligi’ndeki rakibi Nordsjaelland’dı. Taraftar Saracoğlu’nu tıka basa doldurmuş, takımına 11. resmi maçında 11. galibiyet için destek olacaktı. Maçı stadyumda takip eden isimler arasında A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella da vardı.

Maçı stadyumda takip edenler arasında Vincenzo Montella da vardı.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal maçtan bir gün önceki basın toplantısında belirttiği şeyi yapmış ve rotasyona gitmişti. Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko ve Rodrigo Becao gibi isimler yerine ilk 11’de Michy Batshuayi, Miguel Crespo, Ryan Kent, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde vardı.

Fenerbahçe’nin sahadaki 11’yle beraber teknik kapasitesi o kadar da yüksek değildi belki ancak mücadeleci ve atlet 11’le beraber hem baskı seviyesi hem de hücuma geçiş daha hızlıydı. Savunma hattının top Fenerbahçe’nin ayağındayken çok daha önde konumladığı da fark ediliyordu. Yine de akan oyunda gol atması zor görünen Fenerbahçe, 24. dakikadaki duran topu iyi değerlendirdi. Fred’in ortasına kafa vuran isim bu sezon ilk kez 11’de görev alan Miguel Crespo oldu. Crespo kariyerindeki ilk Avrupa kupaları golünü kaydederken Fenerbahçe kariyerinde resmi maçlardaki ilk kafa golünü kaydetti.

Crespo’nun bu golünden 6 dakika sonra Fred bu kez ön tarafta yaptığı baskının karşılığını top kaparak aldı. Fred’in aradan topunda pozisyona giren Batshuayi düzgün bir vuruşla ağları buldu ve 30’da fark 2’ye çıktı. İlk yarı böyle sonuçlandı.

İkinci yarı da Fenerbahçe’nin istediği gibi başladı. Mert Hakan Yandaş’ın kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa Serdar Aziz vurdu fark 3 oldu.

Danimarka ekibi 55. dakikada Djiku’nun uzaklaştırdığı topun Crespo’ya çarpması sonucu doğan pozisyonda Villadsen’in vuruşuyla farkı 2’ye düşürdü. Bu gol Fenerbahçe’nin oyun kontrolünü kaybetmesine neden olmadı. Sarı-lacivertliler üst üste ataklar geliştirdiler ancak bu ataklar sonuç vermedi. Maç 3-1 biterken Kanarya, Konferans Ligi yolculuğuna 3 puanla başladı. Fenerbahçe grupta bir sonraki maçında 5 Ekim Perşembe günü 22.00’de Spartak Trnava ile karşılaşacak.

“Planımız tuttu”

Deneyimli teknik direktör İsmail Kartal maçın ardından yaptığı açıklamalarda “Bu takımın Avrupa’da gol yemeden maçlarını kazanması, liginde Kopenhag’la berabere kalması, 2 puan farkla 3. olması… Bir oyun sistemleri var. Genç ve koşan bir takım. Ama biz de şu anda iki kulvarda gidiyoruz. Rotasyona gitmem gerekiyordu. Oyuncularımı hazırladım. Rakibin ne yaptığını biliyorduk. Analizimizi yaptık, birkaç tane planımız vardı. Planımız tuttu.” şeklinde konuştu. Kartal ikinci yarıda gol pozisyonları bulduklarını ve farkı artırabileceklerini de söyledi.

İsmail Kartal planlarının tuttuğunu açıkladı.

Uzun süre ayrılması gündemde olan ancak daha sonra takımda kalan Crespo için yorum yapan Kartal “Crespo ilk maçına rağmen, daha önce de beraberdik, ufak tefek hataları olsa da gayet iyi oyun ortaya koydu. Golle başlaması onun ve bizim adımıza moral oldu. Sözleşme uzatmayla ilgili… Bu kulüp tarafının işi. Ben şu anda o tarafla çok ilgilenmiyorum. Ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası.” dedi.

İsmail Kartal Batshuayi’nin oyundan çıkarken tepki gösterdiğiyle alakalı gelen soruya “Ben sizden duyuyorum. Ben bilmiyorum. Takım 3-1 kazanmış, ne tepkisi olmuş? Ben çözemedim. Batshuayi’nin performansı fena değildi, gol attı. Diğer oyuncular da bugün gayet iyilerdi. İzleriz bakarız, bakalım ne olmuş. Maçtan sonra Samandıra’da analizini yapacağız.” diyerek yanıt verdi.

Batshuayi, Fenerbahçe kariyerindeki 38. maçında 23. golünü attı.

Kartal ayrıca “Maçın toplantısında, “4 gün önce bazılarınız tribündeydi. Bugün ilk 11’deydiniz. Şunu bilin ki, ben ve ekibim hepinize aynı mesafedeyiz. Hepinizi çok seviyoruz. Bu takımda herkes oynayabilir.” dedim. Herkesi hazırlayabilmek için çalışıyoruz. Bugünkü maça da bu şekilde çıktık ve karşılığını aldık.” şeklinde konuştu.

Maçı 2 asist yaparak bitiren ve kahramanlardan biri olan Fred, takım arkadaşı Crespo hakkında “Crespo gerçekten çalışkan bir oyuncu. Benim onunla aynı dili konuşmam sahada işleri kolaylaştırıyor. Hayranlık duyduğum bir oyuncu. Bugün de iyi oynadı.” dedi.

“Gol atmayı seviyorum”

Takımının 3. golünü kaydeden Serdar Aziz “Gol atmayı seviyorum, antrenmanlarda çalışıyorum” derken galibiyet serisine devam etmek istediklerini belirtti. 2. golü kaydeden Batshuayi ise “Açıkçası biraz karmaşık bir maç oldu. Takım olarak iyi bir pres ortaya koyduk. Kaliteli bir takıma karşı oynadık. Ama planımız işe yaradı. Beraber kalabilmek önemliydi galip gelmek adına, bence önemli işler yaptık.” dedi. Michy “Bugün iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. Bence zaman içinde insanlar çok daha iyi bir Batshuayi izleyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe adına kafa golü atan bir diğer isim Serdar Aziz.

Maçta sağ kanatta görev alan Ryan Kent ise “Sağ kanatta oynamaya alışkın değilim. Daha çok sol kanatta oynamıştım. Nordsjaelland karşısında daha iyi oynayabilirdim. Taraftarlarımıza neler yapabileceğimizi göstermek istiyorum.” dedi.

Danimarka ekibinin teknik direktörü Johannes Thorup “Daha iyi oynayabilirdik. İlk 35 dakika çok iyi değildik. Özellikle stadyumdaki atmosfer üzerimizde baskı oluşturdu. Fenerbahçe çok etkili ve iyi bir takım. Yaptıkları hamlelere karşı oyunu daha iyi yönlendirebilirdik. Bizim için iyi bir deneyim oldu. Daha başarılı olabilirdik. Beklediğimiz gibi çok iyi bir atmosfer vardı.” dedi.

İlk haftanın lideri Ludogorets

Grubun diğer maçında Ludogorets, Spartak Trnava’yı ağırladı. İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Bulgar ekip 46’da Ivan Yordanov ile öne geçti. Jakub Piotrowski 50 ve 63’te skoru 3-0 yaptı. Cruz, 90+4’te skoru belirledi ve Ludogorets sahadan 4-0 galip ayrılarak ilk haftayı lider geçen takım oldu.

Rotasyon değil yedek takımRotasyon değil yedek takım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.