Türkiye-Portekiz maçına Alman hakem: Felix Zwayer

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Türkiye ile Portekiz arasında oynanacak mücadeleyi Alman Felix Zwayer yönetecek.

Spor 20 Haziran 2024
Alman hakem Felix Zwayer, Türkiye-Portekiz maçını yönetecek.

Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ikinci sınavına 22 Haziran Cumartesi akşamı çıkacak. Milli takım saat 19.00’da Dortmund Signal Iduna Park Stadyumu’nda güçlü rakibi Portekiz’le mücadele edecek.

Karşılaşmanın hakemi Alman Felix Zwayer olacak. Zwayer’in yardımcılıklarını vatandaşları Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise İspanyol Jesus Gil Manzano. Mücadelede VAR hakemi olarak yine Almanya’dan Bastian Dankert görev alacak. Türkiye – Portekiz maçına atanan Felix Zwayer turnuvada B Grubu’nda oynanan, İtalya’nın Arnavutluk’u 2-1 yendiği maçı yönetmişti.

Türkiye gruptaki ilk maçında Gürcistan’la karşı karşıya gelmiş ve jeneriklik gollerin atıldığı mücadeleden 3-1 galip ayrılarak turnuvaya tarihinde ilk kez galibiyetle başlamıştı. Portekiz ise ilk mücadelede Çekya karşısında fazlasıyla zorlanmış, hatta ikinci yarıda geri düşmüş, ancak Francisco Conçeiçao’nun duraklama anlarında attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başarmıştı. Türkiye Portekiz’i yenebilirse adını son 16’ya yazdıracak.

Dünya Arda Güler'i arıyor! Çılgınlık...Dünya Arda Güler’i arıyor! Çılgınlık…

Zwayer’in Türk takımları karnesi

Felix Zwayer daha önce Türk takımlarının altı karşılaşmasında düdük çaldı. Bu karşılaşmalarda Türk takımları bir galibiyet alırken iki mağlubiyet ve üç beraberlik aldı. Tek galibiyet, Beşiktaş’ın Feyenoord’a karşı aldığı 3-0’lık zaferdi. Rostov-Trabzonspor maçı 0-0 biterken Beşiktaş ve Lokomotiv Moskova 1-1 bitti, Beşiktaş ve Dinamo Kiev de 1-1 berabere kaldı. Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe’yi 3-0 yenerken Real Madrid, Galatasaray’ı 6-0 yendi.

Mert Müldür ve Arda Güler Mert Müldür ve Arda Güler “İlk maçların en iyi golü” ödülüne aday

Güneşin oğlu ArdaGüneşin oğlu Arda

İspanyol basınının manşetlerinde Arda Güler varİspanyol basınının manşetlerinde Arda Güler var

Arda Güler... Türkiye güler... Almanya'da galibiyet türküsüArda Güler… Türkiye güler… Almanya’da galibiyet türküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.