Türkiye U17 Basketbol Milli Takımı Dünya Kupası’nda yarı finalde!

Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları oynandı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda İspanya'yı ağırlayan genç milliler rakibini 59-57 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Sıradaki rakip İtalya.

Spor 6 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İspanya'yı 59-57 mağlup eden genç milliler yarı finale yükseldi.

İstanbul’da düzenlenen FIBA U17 Dünya Kupası’nda Türkiye ve İspanya çeyrek final maçında karşı karşıya geldi. Son 16 turunda Almanya’yı 81-54 gibi rahat bir skorla geçen milliler Sinan Erden Spor Salonu’nu dolduran taraftarların önünde maça da iyi başladı.

İlk periyodunu Türkiye’nin 26-16 üstün kapattığı karşılaşmanın ikinci çeyreğinde İspanyollar geri dönüşe imza attı ve soyunma odasına 35-34’lük İspanya üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda skor iki takım arasında çok yakın şekilde seyretti. Karşılaşmanın son anlarına Türkiye iki sayı farkla üstün. Bitiş kornasına 14 saniye kala İspanya topu kenardan oyuna soktu ve sayı bularak maçı kazanmayı ya da uzatmaya götürmeyi hedefledi. Son savunmada Derin Can rakibini bloklayınca galibiyet Türkiye’ye geldi. Genç milliler maçı 59-57 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye’de Kaan Onat 16 sayı, 7 ribaunt, 9 asist; Derin Can Üstün 13 sayı, 3 ribaunt; Mert Kocagözoğlu 9 sayı, 4 ribaunt; Rrezon Elezay 9 sayı, 3 ribaunt; Yavuz Selim Kara ise 8 sayı, 12 ribaun 3 asist ile mücadele etti.

İspanya’da ise Gildas Gimenez’in 20 sayı, 6 ribaunt ve Ignacio Campoy’un ise 8 sayı, 17 ribauntluk performansları galibiyeti getirmeye yetmedi.

Millilerin yarı finaldeki rakibi İtalya oldu. Türkiye ve İtalya arasındaki maç 6 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00’de oynanacak. Diğer yarı final eşleşmesinde ise ABD ve Yeni Zelanda karşılaşacak.

Fenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurduFenerbahçe EuroLeague rekortmenini kediyle duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.