Türkiye’ye gelmeye korkan Karzev Rusya’ya sıcak bakıyor

Başakşehir'e Ocak 2023'te transfer olan İsrailli Eden Karzev Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'nun 100. gününde sosyal medya paylaşımı yapmış, ardından kulüp tarafından soruşturma başlatılınca ülkesine dönmüştü. Karzev Türkiye'ye dönmek istemiyor.

Spor 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Başakşehirli Karzev'in Türkiye'ye dönme niyeti yok.

7 Ekim tarihinde Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’nun futboldaki etkileri sürüyor. Operasyonun 100. gününde Başakşehirli futbolcu Eden Karzev sosyal medya hesabı üzerinden Avustralya Yahudileri Federasyonu’nun rehinelerin serbest bırakılması yönündeki mesajını takipçilerine yayınlamış, devamında turuncu-lacivertli ekip tarafından soruşturma başlatılması sonucu Karzev Maccabi Tel Aviv’e kiralanmıştı.

Kiralık kontratı sona eren Karzev’le ilgili İsrail basınında bir iddia paylaşıldı. Futbolcunun Türkiye’ye geri dönmekten çekindiği ve 2027’ye kadar sözleşmeli olduğu Başakşehir’e dönmemek için yeni arayışlara girdiği yazıldı. Sport5’in haberinde Karzev’in Türkiye’ye dönmekten ‘korktuğu’, ancak Maccabi Tel Aviv’in de oyuncuyu tutmaya niyetli olmadığı söylendi.

Oyuncunun Ukrayna’yla uzun süredir savaşta olan Rusya kulüplerinden birkaçıyla temas halinde olduğu ve futbol hayatını Moskova’da sürdürmek istediği belirtildi. Başakşehir’in de Karzev’i kadrosunda istemediği, İsrailli oyuncuyu mümkünse bonservisiyle, olmazsa kiralık formülüyle Rus ekiplerine göndermeye çalıştığı bildirildi.

İsrailli Jehezkel ortada kaldı... Antalyaspor'un çıkmazıİsrailli Jehezkel ortada kaldı… Antalyaspor’un çıkmazı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.