Tyler Dorsey – Dimitris Itoudis gerginliğinde yeni perde

Yunan basınının haberine göre Olympiacos gardı Thomas Walkup Yunan vatandaşlığı aldı ve Dünya Kupası kadrosu için milli takım koçu Dimitris Itoudis'in ilk tercihi olabilir. Yunanistan'da geçen sene devşirme olarak forma giyen isim Tyler Dorsey'di.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dorsey - Itoudis çekişmesinde yeni perde milli takımda açıldı.

Fenerbahçe’nin geçen sezon ortasında kadrosuna kattığı Tyler Dorsey ile koç Dimitris Itoudis arasında gerginlik olduğu söylentileri vardı. Yunan basınından Sport 24’ün haberine göre söz konusu gerginlik boyut atlamak üzere.

Habere göre Yunanistan Milli Takımı’nı çalıştıran Fenerbahçe koçu Dimitris Itoudis, 2023 Dünya Kupası için devşirme oyuncu hakkını Yunan vatandaşı olan Tyler Dorsey yerine, vatandaşlık hakkını yeni alan Olympiacos gardı Thomas Walkup’tan yana kullanacak. ABD asıllı Dorsey geçen sene vatandaşlık almış ve Almanya’da düzenlenen EuroBasket 2022 organizasyonunda Yunanistan formasını terletmişti.

Fenerbahçe transferi açıkladı, Ergin Ataman'a gönderme yaptıFenerbahçe transferi açıkladı, Ergin Ataman’a gönderme yaptı

Dorsey geçen sezonun ortasında büyük bir transfer yarışı sonrası Fenerbahçe’ye gelmişti. Oyuncu, Fenerbahçe’ye gelişinde Dimitris Itoudis’in takımın başında oluşunun da önem taşıdığını belirtmişti. 27 yaşındaki yıldız isim sezonun sonunda Anadolu Efes’le oynanan Basketbol Süper Lig yarı final serisinde 5 yabancıdan biri olarak kadroda düşünülmemişti. Bunun üzerine Dorsey’nin takımdan ayrılacağıyla alakalı haberler ayyuka çıkmış, bunun sebebinin de Dimitris Itoudis’le yaşadığı sıkıntılar olduğu söylenmişti.

Ergin Ataman koç olarak göreve başladığı ve yaz transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Panathinaikos’un flaş açıklamalarıyla ünlü başkanı Dimitris Giannakopoulos ise Itoudis’e ithafen “Sizin için oynamak istemediğini söyleyen bir oyuncunuzun, Panathinaikos’a gideceğini duyunca onu bırakmıyorsunuz. Ya başka bir yere giderse?” demiş, bu sözler Dorsey’nin durumuna yorulmuştu.

Fenerbahçe transferi resmen açıkladı: Sertaç ŞanlıFenerbahçe transferi resmen açıkladı: Sertaç Şanlı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.