U19 Milli Takımı yenilse de üst tur biletini kaptı

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Türkiye'nin genç takımı grubunun son maçında ev sahibi Polonya'ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Polonya lider, Türkiye ise ikinci sırada grubu tamamladı, iki takım da üst tura yükseldi.

Spor 15 Ekim 2024
Genç milliler maçı kaybetse de turu kazandı.

2024/25 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Eleme Turu’nun 4. Grup’taki son maçında ev sahibi Polonya’yla Türkiye’nin U19 takımları karşılaştı. Stalowa Wola Stadium’da oynanan mücadeleden ev sahibi ekip 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Polonya’ya galibiyeti getiren gollerin ikisi penaltıdan geldi. Daniel Mikolajewski iki, Karol Borys ise bir kez Türkiye filelerini sarstı. Grubun diğer maçında ise Malta, Cebelitarık’ı 2-1 mağlup etti.

Böylece Türkiye 2024/25 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Eleme Turu’nda 4. Grup’tan iki maçta elde ettiği iki galibiyet ve altı puanla ikinci sırada yer alarak çıkmayı başardı. Genç milliler, grubu lider bitiren Polonya’yla birlikte Elit Tur’a yükseldi. Elit Tur’da maçlar 2025 yılının bahar aylarında oynanacak.

13 grupta ilk iki sırayı alan takımların yanı sıra en iyi üçüncü takımla birlikte sıralamada birinci sırada bulunan Portekiz de Elit Tur’da yer alacak. Elit Tur’da ise gruplarını lider bitiren yedi takımın yanı sıra ev sahibi Romanya, 2025 yazında finallerde karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Romanya 2025 yazındaki finallere doğrudan katılacak.

Bizim Çocuklar manşetlerde: Buz üstünde dansın yıldızlarıBizim Çocuklar manşetlerde: Buz üstünde dansın yıldızları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.