UEFA’dan Fenerbahçe’ye yabancı madde cezası

UEFA, Lille maçında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle Fenerbahçe'ye iki yıl ertelemeli kısmı tribün kapatma cezası verdi.

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza.

Fenerbahçe bu sezonki Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turuyla başladı. Sarı-lacivertli ekip bu turda Lugano’yu eledikten sonra Fransız ekip Lille’le eşleşti. Zorlu deplasmanda son dakikalara 1-1 beraberlikle giren Fenerbahçe kalesini gole kapatamadı ve maçı 2-1 yenik tamamladı. Rövanşta 40 binden fazla taraftarının desteğiyle Lille’i ağırlayan sarı-lacivertlile maça atak başladı. Ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci yarıya tıpkı ilk yarıdaki gibi baskılı başlamak isteyen Fenerbahçe tempoyu artırma çabasındaydı. Ancak bu tempoyu kesen unsurlardan biri Fenerbahçe taraftarının yaptığı yanlış oldu. Tribünlerden bir kişi Lille kalecisi Chevalier’ye doğru yabancı madde attı. Madde oyuncunun kafasına isabet ederken tedavisi için 3-4 dakika harcandı. Öte yandan karşılaşmanın hakemi maçı anons yapılmadığı sürece başlatmayacağını belirtince stadyuma olayın tekrarlanmaması yönünde anons yapıldı.

Fenerbahçe karşılaşmanın devamında golü bulup uzatma bölümüne taşımayı başarsa da uzatmanın son dakikalarında yediği penaltı golüyle Şampiyonlar Ligi macerasına veda etti. Ancak Jose Mourinho yönetimindeki Kanarya Avrupa macerasına Avrupa Ligi lig aşamasında devam edecek. Kanarya hakkında UEFA’dan yabancı madde atılmasına dair karar çıktı. Buna göre UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’ye Lille maçında sahaya yabancı madde atılmasından dolayı iki yıl ertelemeli kısmi tribün kapatma cezası verdi. Yani aynı olayın Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda 26 Ağustos 2026’ya kadar tekrarlanması halinde Fenerbahçe, ilk Avrupa maçını tribünlerinin bir kısmında seyirci olmadan oynayacak.

Kayserispor-Fenerbahçe geriliminde yeni perde: Kulübün anahtarı başkasındaKayserispor-Fenerbahçe geriliminde yeni perde: Kulübün anahtarı başkasında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.