UEFA’dan Mourinho’ya 4 maç ceza

UEFA, Roma’nın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho’ya Sevilla ile oynanan UEFA Avrupa Ligi finali maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor’a yönelttiği sözlerden ötürü 4 maç ceza verdi.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mourinho'ya UEFA'dan ceza.

UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu, Jose Mourinho’yu affetmedi. Mourinho, 31 Mayıs tarihinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de oynanan ve Sevilla’nın Roma’yı penaltılar sonucu yenerek zafere uzandığı final karşılaşması sonrası hakem Anthony Taylor’a büyük tepki göstermişti.

Mourinho, maçın ardından basına yaptığı açıklamada sahadaki hakemin adeta bir İspanyol gibi maç yönettiğini vurguladı. Portekizli yönetimin çok tek taraflı olduğunu belirtip, Sevilla’da kırmızı kart görmesi gereken oyuncu olduğunu dile getirmiş, atılması gereken Eric Lamela’nın penaltı atışlarında gol attığını söylemişti.

Futbolda yaz tatili yok! Avrupa'nın yıldızları sahne alıyorFutbolda yaz tatili yok! Avrupa’nın yıldızları sahne alıyor

Portekizlinin yaptıkları bununla sınırlı kalmamış, maç sonrası stadyum otoparkında Taylor’la karşılaşan Mourinho hakeme küfürlü şekilde bağırmıştı. Hakem Anthony Taylor, ertesi havaalanında ailesiyle berabere ülkesine dönmek üzere beklerken Roma taraftarlarının saldırısına uğramıştı.

UEFA, yaşanan bu gelişmelerin üzerine, Mourinho’ya hakeme karşı uygunsuz ve küfürlü dil kullandığı gerekçesiyle 4 maç UEFA tarafından düzenlenen müsabakalardan men cezası verdi. Ayrıca Roma Kulübü de taraftarlarının meşale yakması, sahaya madde atması, stada hasar vermesi yüzünden bir deplasman maçını taraftarından yoksun oynama ve 55 bin avro para cezası aldı.

Rönensans yarım kaldı! Boynu bükük İtalyaRönensans yarım kaldı! Boynu bükük İtalya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.