UEFA’dan Rusya’ya hazırlık maçı izni

Rusya 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya – Ukrayna Savaşı'ndan bu yana ilk defa bir Avrupa takımıyla hazırlık maçı yapacak.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
UEFA'dan Rusya'ya Avrupa takımıyla oynama izni çıktı.

Rusya Milli Takımı 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya – Ukrayna Savaşı’ndan beri UEFA ve FIFA’nın herhangi bir organizasyonunda yer alamadı. Milli takım gibi ülke futbol kulüpleri de Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi gibi organizasyonlara alınmadı.

Ancak Rusya Futbol Federasyonu’ndan gelen son açıklamaya göre UEFA Rus Milli Takımı’nın bir Avrupa takımıyla hazırlık maçı yapmasına izin verdi. Açıklamada “Sırbistan Futbol Federasyonu’yla mart ayında bir hazırlık maçı yapma konusunda anlaştık. UEFA’dan tüm izinleri aldık” dendi.

Süper Lig Avrupa futbolunu böldü: Üç büyükler düşünüyorSüper Lig Avrupa futbolunu böldü: Üç büyükler düşünüyor

EURO 2024’te Almanya’da mücadele etme hakkı bulunan Sırbistan’ın eskiden de Rusya’yla ilişkileri yakındı. Rus federasyonuna yakın kaynakların aktardığına göre ülke Ukrayna’yla savaşta en büyük müttefikleri Belarus’la da hazırlık maçı tertip etmek istiyor. Ruslar zamanında Bosna Hersek’le bir maç yapma konusunda anlaşmış ancak ülkenin futbolcuları buna karşı çıkmıştı.

Rusya en son bir Avrupa takımına karşı sahaya çıktığında takvimler Kasım 2021’i gösteriyordu. Hırvatistan’la 2022 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında karşılaşan Kuzey ekibi mücadeleyi 1-0 kaybetmişti. Valeri Karpin’in yönettiği takım daha sonra play-off aşamasında mücadele edememişti. Rusya savaşın başladığı günden bu yana Küba, Kamerun, Kenya, Özbekistan, İran ve Irak gibi ülkelerle karşılaşabildi.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda yeni format: Yaz ayları dolu dolu olacakFIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda yeni format: Yaz ayları dolu dolu olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.