Uğurcan Çakır tuttu… Trezeguet ve Cihan attı… Trabzonspor tur kapısını açtı

Avrupa Ligi elemesinde Ruzomberok deplasmana çıkan Trabzonspor Trezeguet ve Cihan Çanak'ın golleriyle 2-0'lık galibiyeti yakaladı. Slovakya'da güç anlar yaşayan bordo mavililerde kaleci Uğurcan Çakır yıldızlaştı.

Spor 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Romanya Milli Takımı forması giyen Dragus, Trabzonspor'la ilk resmi maçına çıktı.

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovakya’nın Ruzomberok takımıyla deplasmanında karşı karşıya geldi. Bu bordo mavililerin Avrupa’daki 150. maçıydı. Teknik direktör Abdullah Avcı Karadeniz ekibinin ilk resmi maçında şu 11’i tercih etti: Uğurcan, Ozan Tufan, Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Lundstram, Umut Güneş, Visca, Trezeguet, Bardhi, Dragus.

Yeni transferler Ozan Tufan Lundstram ve Dragus böylece ilk kez resmi maçta forma Trabzonspor forması giydi. Alman hakem Bastian Dankert’in ilk düdüğüyle karşılaşma başladı. Mücadeleye iyi başlayan ve pozisyonları bulan ev sahibi takım oldu. Bu dakikalarda kaptan ve kaleci Uğurcan Çakır yaptığı kurtarışlarla takımı ayakta tuttu. 5’te savunmadan seken topta Ruzomberok’ta Marian Chobot ceza sahası dışından sert vurdu. Top farklı şekilde auta gitti.

10’da Mendy’den sıyrılan Marian Chobot çizgiden topu çevirdi. Martin Chrien’in yakın mesafeden attığı şutta kaleci Uğurcan Çakır mükemmel bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. 14’te Adam Tucny orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Kaleci Uğurcan topu kornere çelmeyi başardı.

Kalesinde tehlikeleri atlatan Trabzonspor 39’da gelişen hızlı atakla öne geçti. Bardhi’nin pasıyla  defansın arkasına sarkan Visca güzel bir pasla Trezeguet’yi gördü. Mısırlı futbolcunun vuruşunda top ağlarla buluştu. Bordo mavililer ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İkinci yarının başında Trabzonspor daha etkiliydi. 55’te Trezeguet kaleci Frühwald ile karşı karşıya geldi. Slovak takımının kalecisi topu çelmeyi başardı. 56’da soldan gelişen atakta Visca seken topa sert vurdu, ancak isabet bulamadı. Bu pozisyonlardan sonra ev sahibi üstünlüğü geri aldı.

64’te uzun bir topta Slovak takımı çok tehlikeli geldi. Uğurcan Çakır bir kez daha mutlak golü çıkardı. 66’da Ruzomberok – art arda duran toplar kazandı. Uğurcan Çakır oluşan karambolde bir kurtarış daha yaptı. 80’de ev sahibi bir kez daha gole yaklaştı. Martin Boda’nın ceza sahasının sağ çaprazından uzak köşeye attığı şutta top direkten oyun alanına döndü. 84’te Ruzomberok’ta Martin Boda yakın mesafede ve müsait durumda topa istediği vuruşu yapamadı. Meşin yuvarlak auta çıkarken Trabzonspor derin bir nefes aldı.

Kalesinde arka arkaya pozisyonlar gören bordo mavililer 90+1’de harika bir golle farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda oyuna giren yeni transferlerden Cihan Çanak ceza alanı dışında harika bir vuruş yaptı. Top köşeden ağlara giderken Karadeniz ekibi bir hafta sonra kendi evinde yapacağı rövanş karşılaşması için 2-0’lık skorla büyük avantaj yakaladı.

Fenerbahçe en pahalı transfer rekorunu kırdı: En-NesyriFenerbahçe en pahalı transfer rekorunu kırdı: En-Nesyri

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.