Uli Hoeness’ten bilet fiyatlarına eleştiri: Futbol herkes için olmalı

Bayern Münih eski başkanı Uli Hoeness, kulübünün kombine ve bilet fiyat politikasını eleştirdi. Fiyatların yüksekliğini tasvip etmediğini belirten Hoeness, "futbol herkes için olmalı" dedi.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Uli Hoeness, bilet fiyat politikaları üzerinden modern futbol endüstrisini eleştirdi.

Bayern Münih’teki başkanlık görevini 2019’da bırakıp onursal başkanlığa geçen Uli Hoeness, bilet fiyat politikaları konusunda hem kendi kulübünü, hem de dünya futbolunun konu hakkındaki tutumunu eleştirdi.

‘Neyimize yarar?’

Bilet fiyatlarını artırıp, buradan gelir elde etmeye çalışmanın gereksiz olduğunu belirten Hoeness, “Şimdikinden bile daha fazla ücret talep edebiliriz, bilet için 300 sterlin talep edip yılda iki milyon sterlin daha fazla kazanabiliriz, ama bu neye yarar? iki milyon bizim için ne değiştirir? Bu para kulüp için transfer görüşmesinde iki dakikalık pazarlıkta vazgeçebileceğimiz kadar kadar önemsiz.” dedi..

‘Taraftar yolunacak kaz değil’

Fiyatlardan elde edilen gelirin dişe dokunur bir fark yaratmadığını söyleyen Hoeness, “Biz oradan gelen parayı bir çırpıda harcarız fakat taraftar için 100 sterlin ve 300 sterlin’lik bilet fiyatı arasındaki fark çok büyük. Taraftarların ne sağılacak inek, ne de yolunacak kaz olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

‘İngilizler gibi olmayalım’

İngiltere’de futbolun endüstriyelleşmesi sonucu gelinen noktayı da eleştiren Hoeness, “Futbol herkes için olmalı. İngilizler gibi para odaklı düşünerek ilerleyemeyiz. Bu yöntemleri kabul etmiyorum, taraftarların isteğini yerine getirmek zorundayız. Zaten İngilizler ile bizim aramızdaki en büyük fark da hep buydu.” dedi.

Marius Sumudica: Tayyip ve Memik ön ismini almak isterimMarius Sumudica: Tayyip ve Memik ön ismini almak isterim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.