Ümit Milli Takım’a hayat öpücüğü Semih’ten

Ümit Milli Takım 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda karşılaştığı İtalya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Millilere beraberliği getiren gol maçın son anlarında Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy'dan geldi.

Spor 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Semih Kılıçsoy'dan kritik gol bir puanı getirdi.

Türk futbolunun son günlerde en fazla tartışılan konularından biri Semih Kılıçsoy hakkında verilen karar oldu. 18 yaşındaki oyuncu önce A Milli Takım kadrosuna çağrıldı, üç gün sonra Ajax’ta oynayan stoper Ahmetcan Kaplan’la beraber Ümit Milli Takım’ın yolunu tuttu.

Alınan bu karar özellikle Beşiktaş camiasının tepkisini çekti. Şubeden sorumlu yönetici Feyyaz Uçar, Semih’in kendisini ağlamaklı şekilde arayarak üç gün boyunca herhangi bir teknik ya da taktik idmana alınmadığını söylediğini açıkladı. Bu açıklamalardan sonra Semih konusu daha da sarpa sardı.

Semih Kılıçsoy golle yanıt verdi... Türkiye, Gürcistan'ı geçtiSemih Kılıçsoy golle yanıt verdi… Türkiye, Gürcistan’ı geçti

Türk futbol kamuoyunun eleştirileri arasında Semih Gürcistan’la oynanan hazırlık maçında sahneye çıktı ve 2-1’lik galibiyeti getiren golü attı. O Semih 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında oynanan İtalya maçında da ana rolü oynayacaktı.

Bertuğ Yıldırım maçın 36. dakikasında penaltı kaçırdı. İtalya’nın golü 50. dakikada Daniele Ghilardi’den geldi. Ümit Millilerde Semih Kılıçsoy 90+1. dakikada bulduğu golle beraberliği getirdi.  Maç 1-1 biterken son iki maçta iki gol bulan Semih Kılıçsoy genç milli takımlarda çıktığı 29 maçta 23 gole ulaştı.

Bu sonuçla yedinci maç sonunda İtalya 15 puanla liderliğini sürdürdü. Ümit Milli Takımı ise altı maçta 7 puana yükseldi.

Vincenzo Montella: Semih Kılıçsoy'u çok seviyorumVincenzo Montella: Semih Kılıçsoy’u çok seviyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.