Umut’lu Pendik, Adana’ya karşı galip

Süper Lig'de Pendikspor, Adana Demirspor'u ağırladı. Mame Thiam'ın iki asist yaptığı maçta Abdoulay Diaby ve Umut Nayir'den gelen gollerle 2-1 kazanan Pendik yükselişini sürdürdü.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Umut Nayir ve Nani maçı birer golle tamamladı.

Süper Lig’in 24’üncü haftasında Pendikspor, Adana Demirspor’la İstanbul’da karşılaştı. Ev sahibi ekip son zamanlarda yakaladığı çıkışı sürdürüp kümede kalma hattından uzaklaşmak, Demirspor ise devre arasında yenilemek zorunda kaldığı kadrosuyla bu sezon deplasmanlardaki ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı.

Evinde oynadığı son iki lig maçında Beşiktaş ve Kasımpaşa karşısında üç puana uzanmayı başaran Pendikspor bu mücadeleye de hızlı başladı. Umut Nayir’in ortasında Thiam bomboş pozisyonda topa dokunamayınca meşin yuvarlak kaleye paralel taca gitti. Bu pozisyonun ardından İstanbul temsilcisi baskıyı daha da artırdı. Dakikalar 11’i gösterdiğinde hücum presiyle topu kapan Pendik rakibini eksik yakaladı. Thiam’ın ara pasında savunma arkasına sarkan Diaby kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ve topu filelerle buluşturup takımını 1-0 öne geçirdi.

Yediği golden sonra çabuk toparlanan Adana Demirspor 16’da Emre Akbaba’yla ağları buldu, fakat hakemin ofsayt bayrağı havadaydı. Hemen ardından bu sefer Yusuf Barasi’yle pozisyon yakalayan Demirspor’da 20 yaşındaki genç oyuncunun şutu az farkla dışarı gitti. Demirspor denemelerini sıklaştırdığı anda Pendikli Halil Akbunar kazanılan taç atışını hızlı kullandı. Thiam’ın da içinde bulunduğu karambolde penaltı itirazları yapılırken top ceza alanı yayına sekti. Kaleyi cepheden gören bölgede topla buluşan Umut Nayir sağ ayağıyla çok düzgün bir vuruş çıkardı ve farkı ikiye yükseltip skoru 2-0’a getirdi. Nayir böylelikle yeni takımıyla çıktığı dördüncü maçta üçüncü golünü attı. Devrenin kalanında Demirspor etkili ataklar geliştirse de gol atamadı. 45+3’te maçta iki asisti bulunan Thiam çok net bir pozisyon yakaladı. Ceza sahası içinde önce rakip stoperi, sonra da kaleciyi çalımlayan Thiam ayağı kayınca şut şansını kaybetti ve Halil’e pasını verdi. Halil bekletmeden vurdu, fakat çerçeveyi bulamayınca soyunma odasına 2-0’lık sonuçla gidildi.

Samsunspor'dan eski Galatasaraylı oyuncular açıklamasıSamsunspor’dan eski Galatasaraylı oyuncular açıklaması

İkinci yarıya Demirspor teknik direktörü Hikmet Karaman iki değişiklikle başladı. Barasi ve Nourani kenara gelirken Tayfun ve Abdurrahim oyuna dahil oldu. 72’de Halil Akbunar girdiği ikili mücadelede oyuna sonradan dahil olan Tayfun’un kaval kemiğine basınca karşılaşmanın hakemi Direnç Tonusluoğlu tarafından doğrudan kırmızı kartla ihraç edildi. 10 kişi kalan rakibine karşı 85’inci dakikaya kadar tempoyu yükseltme başarısı gösteremeyen mavi şimşekler maçın son anlarında etkili olmayı başardı. Normal sürenin sonunda sağ taraftan yapılan ortaya şutunu çeken Adanalı Ozan, Pendik kalecisi Erdem’i geçemedi. Oynanmayan süre olarak yedi dakika eklenen mücadelenin uzatma dakikalarında da oyun sık sık durdu. Skor tabelası 90+10’u gösterirken Nani sonucu belirleyen golü buldu. Sağ taraftan ceza alanına gönderilen duran topta etkili bir kafa vuruşu yapan Portekizli direğin içinden seken topta ağları bulmayı başardı. Bu golle birlikte 2-1 biten maçta Pendikspor hanesine üç puanı yazdıran taraf oldu.

Son dört maçındaki üçüncü galibiyetini alan Pendik puanını 26’ya çıkarıp 16’ncı sıraya yükselerek küme düşme hattının üzerine çıktı. Bu maça altı karşılaşmadır kazanamayarak gelen Demirspor’un galibiyet hasreti ise yedi maça yükseldi.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si deplasmanda bir başkaİsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si deplasmanda bir başka

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.