Union puan kaybetti, Şampiyonlar Ligi yarışı kızıştı

Union Berlin, Şampiyonlar Ligi potası açısından büyük önem arz eden maçta Bayer Leverkusen’le 0-0 berabere kaldı.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Berlin evinde puan kaybetti, rakipleri fırsatı tepmedi.

Union, bu sezon Avrupa’daki en dikkat çekici hikayelerden birini yazdı. Bir süre lider götürdüğü Bundesliga macerasında Şampiyonlar Ligi potasındaki yerini koruyan ekip, Xabi Alonso yönetiminde 13 maçtır kaybetmeyen Bayer Leverkusen’i ağırladı. Maç boyunca iki takımın 6’şar kez şut çekebildiği, toplamda 1.21 gol beklentisi üretilebilen 0-0 sonuçlandı. Leverkusen yaptığı çıkışla Şampiyonlar Ligi potasını zorluyordu fakat bu beraberlikle büyük yara aldı. Alonso’nun takımı 48 puanla 6. sırada kaldı. Union ise 56 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Dortmund şampiyonluk için fırsat tepti!Dortmund şampiyonluk için fırsat tepti!

Leipzig ve Freiburg birer golle güldü

Şampiyonlar Ligi potasını yakından ilgilendiren maçlardan biri RB Leipzig ve Hoffenheim arasında oynandı. Leipzig, Christopher Nkunku’nun 28. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Puanını 56’ya yükselten Leipzig, 4. sıradaki yerini korudu ve 3. Union’la puanları eşitledi.

Bir diğer kritik maçta Freiburg, Köln’e konuk oldu. Haftaya 51 puanla 5. sırada başlayan ekip elzem 3 puanı Ritsu Doan’ın 54. dakikadaki golüyle aldı. Böylelikle puanını 54 yapan Freiburg, bitime 4 hafta kala Şampiyonlar Ligi potası takibini sürdürdü.

Artık Brezilya’da 'En İyi'nin sözlük karşılığı Pele!Artık Brezilya’da ‘En İyi’nin sözlük karşılığı Pele!

Bundesliga’da günün diğer sonuçları:

Eintracht Frankfurt – Augsburg 1-1

Stuttgart – B. Mönchengladbach 2-1

Schalke 04 – Werder Bremen 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.