United kaptanlığı Maguire’dan aldı

Manchester United, kaptanlık pazu bandını İngiliz savunmacı Harry Maguire’dan aldı. Oyuncu haberi yaptığı paylaşımla doğruladı.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Maguire West Ham yolunda.

Ağustos 2019’da 87 milyon Euro karşılığında Leicester City’den Manchester United’a transfer olan Harry Maguire, dönemin en pahalı savunmacısı olarak tarihe geçti. Ancak İngiliz, hiçbir zaman beklentileri karşılayamadı. United’ın savunma önderi olması ve belki de pozisyonunda Virgil van Dijk’la rekabet etmesi beklenen isim sosyal medyada en çok karikatürize edilen isimlerden biri oldu.

Declan Rice rekor kırarak Arsenal'e transfer olduDeclan Rice rekor kırarak Arsenal’e transfer oldu

Maguire, Raphael Varane ve Lisandro Martinez gibi isimlerin transfer edilmesinin ardından rotasyonda da geriye düştü. Oyuncu, geçen sezon Premier Lig’de 16 maçta forma şansı bulabildi. Manchester United’ın Maguire’ın kaptanlık bandını elinde alacağı haberleri yapıldı.

Söz konusu haberler dün gerçeğe dönüştü. Oyuncu, yaptığı paylaşımla kaptanlığın kendisinden alındığını açıkladı. Harry “Menajerle yaptığımız konuşmaların ardından kaptanlığın benden alındığını öğrendim. Bana gerekçelerini anlattı ve büyük hayal kırıklığına uğradım. Formamı giydikçe elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Kaptanlık bandını taktığım süreçte desteğini esirgemeyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. 3.5 sene önce bu bandı taktığım gün kariyerimin en gururlu günlerinden biriydi. Kulüp futbolunda erişilebilecek en büyük onurlardan biri. Saha içinde ve dışında United’ın başarısı için elimden geleni yaptım. Ole Gunnar Solskjaer’e bana ilk olarak bu görevi verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.