‘Uygun’ adım mahkemeye! Hakaretin bedeli kurumsal 170 bin, kişisel 50 bin TL

Hakemlerden sonra teknik direktörler de sosyal medya avına başladı. 1500 kişiye dava açan Bülent Uygun site sahibi olup hakaret edenlerden 150 bin, kişisel küfür edenlerden 30 bin TL artı 20 bin TL avukatlık ücreti talep ediyor.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Bülent Uygun şimdiye kadar 87 dava kazanmış.

Spor dünyasında hakemlerden sonra teknik direktörler de kendilerine edilen küfür ve hakaretten ciddi paralar kazanmaya başladı. Hakemlerin hukuk büroları ile anlaşıp tazminat davaları açtığını, çok hakaret edilmesi için ise sosyal medya fenomenlerinin aleyhte paylaşım yapmasının sağlandığını 10Haber ‘Futbol 90 dakika + mahkeme: Hakemler de hakaretten para kazanmaya başladı‘ başlığıyla haberleştirmişti.

Hakemlerin ardından Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun sosyal medyadan kendisi ile ailesine hakarette bulunup küfür ettikleri iddiasıyla yaklaşık 1500 kişiye dava açtı. Uygun “Küfür ediyorsan zaten o karakterde ve karaktersizlikte oluyorsun. Dolayısıyla sana söylenecek bir söz kalmıyor” dedi.

Sosyal medya üzerinden kendisi ile ailesine yönelik yapılan ve suç teşkil edecek paylaşımlarla ilgili hukuki sürece yöneldiğini belirten Uygun konuşmasına şöyle devam etti: “Bunları tespit ederek yaklaşık 1500 kişiyi dava ettik. Sonuçlanan her bir davada; site sahibi olup hakaret edenlerden 150 bin lira, şahıs ve kişisel olarak küfür edenlerden 30 bin lira, ayrıca 20 bin lira da avukatlık ücreti ödemek şartıyla tazminat kazanıldı.”

Kazandığı paraları bağışlıyor

Hakemlerin aksine Uygun davalardan elde ettiği geliri Çocuk Esirgeme Kurumu, Kimsesizler Yurdu ve sokak köpeklerinin rehabilitasyonu için ilgili kurumlara bağışladığını vurgulayarak “Şu ana kadar zannedersem 87 dava sonuçlandı ve kazanıldı. 1000’den fazla şahısla ilgili mahkemenin devam ettiği ve dava sonuçlarının beklendiği bir süreç yaşanıyor. Yaklaşık 200 çocuğumuz ile devlet görevlisi olan bazı arkadaşlarımızın da devletime olan sevgi ve saygımdan ceza almalarını engelledim. Bundan sonraki süreçte de çocuğumuza, namusumuza, ailemize hakaret edenlere davalarımız devam edecek” dedi. Teknik direktör Uygun yeni açacağı maddi tazminat davalarındaki tutarların arttırılması yönünde avukatlarına talimat verdiğini söyledi.

Sporun sevgi, saygı ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Uygun’a göre hiç kimse bir başkasına hakaret etme hakkına sahip değil. Sivasspor’un hocası ayrıca antrenman bilimi üzerine kitap yazdığını, buradan elde ettiği geliri de şehit ve gazi çocuklarının eğitimine bağışlayacağını vurguladı.

Sivas'a ikinci asker: Gazi Osman Çakmak, Bülent Uygun'un ekibindeSivas’a ikinci asker: Gazi Osman Çakmak, Bülent Uygun’un ekibinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.