Vargas servis şov yaptı, Filenin Sultanları terlemeden kazandı

Avrupa Voleybol Şampiyonası C Grubu mücadelesinde Filenin Sultanları, Azerbaycan’ı 25-13, 25-13 ve 25-13'lük setlerle 3-0 mağlup ederek yoluna 2’de 2’yle devam etti.

Spor 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları Azerbaycan'ı rahat geçti.

Filenin Sultanları Avrupa Voleybol Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Azerbaycan’la karşı karşıya geldi. Milliler Düsseldorf’ta oynanan C Grubu maçlarının ilkinde İsveç’i 3-0’la geçmiş ve yoluna kayıpsız devam etme amacıyla Azerbaycan karşısına çıkıyordu.

Sultanlar maça son derece üstün bir başlangıç yaptılar ve bilhassa blok sayılarıyla beraber farkı açmaya başladılar. Hande Baladın ve Aslı Kalaç’ın etkili oyunlarıyla farkı iyice artıran milliler ilk seti 25-13 kazandı. İkinci set bir nebze dengeli başladı ancak ilk kısmın ardından Melissa Vargas’ın servis serisiyle fark açılmaya başladı. 7 sayılık seri skor 11-4’e geldi. Karşılıklı sayılarla devam eden setin ikinci yarısında Vargas, İlkin Aydın ve Eda Erdem Dündar’ın etkili oyunuyla tıpkı ilk setteki gibi 25-13’le durum 2-0 oldu.

Üçüncü set olağanüstü bir milli takım performansıyla başladı. Skor 7-2 olduktan sonra başlayan Melissa Vargas’ın servis serisi adeta bitmek bilmedi. Olağanüstü bir seri yakalayan milliler skoru 17-2’ye getirdi. Ardından bir süre karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümünde milliler üstünlüklerinden ödün vermediler. Sultanlar 3. seti de 25-13 kazandılar ve yollarına ikide iki ile devam ettiler. Türkiye, gruptaki üçüncü maçında bugün TSİ 18:00’de Çekya ile karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.