Vasilije Micic: NBA’deki tempoya alışmak zor

Anadolu Efes'le 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan ve 2 şampiyonlukta da Final Four MVP'si seçilen Vasilije Micic, Oklahoma City Thunder'a gittikten sonra Avrupa basketbolu ve NBA arasındaki farkı değerlendirdi.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Micic'ten NBA ve Avrupa karşılaştırması geldi.

Geçtiğimiz 5 sezonu Anadolu Efes formasıyla geçiren ve Avrupa basketboluna damga vuran Vasilije Micic, yaz aylarında takımdan ayrıldı. Micic, NBA ekiplerinden Oklahoma City Thunder’la 3 sene 22.5 milyon dolara anlaştı. Sırp oyun kurucu ilk maçlarına hazırlık sürecinde çıktı. Micic Avrupa ve NBA basketbolunu karşılaştırdı. Oyuncu “Sahadaki alan geniş ve maçların ritmi Avrupa’ya kıyasla son derece yüksek. Bu sayede, özellikle de top hakimiyeti iyi olan oyuncular potaya daha çok gitme fırsatı yakalıyor.” dedi.

Micic NBA’de daha çok bire bir oyunun tercih edildiğinden söz ederek “Savunma tarafında, NBA basketbolunda daha çok bire bir oynanıyor. Euroleague’de savunma üç saniye kuralı olmadığı için, boyalı alan her zaman dolu oluyor ve pota sürekli korunuyor.” sözlerini söyledi.

Ergin Ataman: Larkin ve Wilbekin’e cezaları ben verdirmedimErgin Ataman: Larkin ve Wilbekin’e cezaları ben verdirmedim

 

Micic NBA’de kalıcı olma hedefinden de söz ederken “NBA’deki tempoya alışmak çok zor. Dün sanırım 20 dakika civarında oynadım ama 45 dakika oynamışım gibi hissediyorum. Benim için zorlayıcı oluyor çünkü oynamayı seviyorum. Buraya gelmemin sebebi sadece NBA’de bulunmak değil. Buradaki adamlarla oynamak için yeterli kalitem varsa onlarla oynama fırsatımı yakalamak istiyorum. Tabii ki onların buradaki statülerinin farkındayım ve çoğu uzun yıllardır birlikte oynuyor ama benim de bir fırsatım var. Bu yüzden elimden geldiğince hızlı bir şekilde uyum sağlamaya çalışıyorum çünkü sezonun başlamasına uzun bir zaman kalmadı.” diye konuştu.

Oklahoma’yla beraber 2 sezon öncesi maçında forma giyen Micic bu maçlarda ortalama 6.5 sayı, 5.5 asist, 1.5 ribauntla oynadı. 2 kez EuroLeague şampiyonluğu yaşayan yıldız isim 2 kez final four MVP’si bir kez normal sezon MVP’si olmuştu. 3 kez Türkiye Süper Lig zaferi yaşayan Micic 3 kez Türkiye Süper Kupası’nı 1 ke zde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı.

Alperen'den çok yönlü oyun, Houston'dan zaferAlperen’den çok yönlü oyun, Houston’dan zafer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.