Vasilije Micic’ten iyi, Metecan’dan kötü haber

Salı akşamı oynanan Anadolu Efes - Fenerbahçe maçında Vasilije Micic ve Metecan Birsen diz dize çarpışmışlardı. İki oyuncuyla ilgili sağlık bilgileri Micic'in menajerinden ve Metecan için de Fenerbahçe Kulübü'nden geldi. 

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Metecan ve Micic'in sağlık durumları belli oldu.

Vasilije Micic, Anadolu Efes’in iki EuroLeague şampiyonluğunda da Final Four MVP’si seçildi. Vasa, bu süreçte Avrupa’nın en değerli gardına dönüştü. Bu sezon kıtada istediğini bulamayan Efes’in elinde tek hedef Süper Lig olarak kaldı. Bu yolda da en güçlü silahlardan biri elbette Vasilije Micic.

Michael Jordan, LeBron James gibi... Wembanyama bayram havası estirdiMichael Jordan, LeBron James gibi… Wembanyama bayram havası estirdi

O Micic, Salı akşamı Fenerbahçe’ye karşı oynanan Süper Lig 27. hafta maçının 3. çeyreğinde Metecan Birsen’le diz dize çarpıştı. Micic’in surat ifadesi ve soyunma odasına sedyeyle taşınması korkuttu. Gelecek sezon yoluna NBA’de devam etmesi gündemde olan Sırp oyuncu için ilk açıklama menajerinden geldi. Misko Raznatovic, oyuncunun durumunun iyi olduğunu ve 7-10 gün içinde sahalara döneceğini açıkladı.

Anadolu Efes, 29 maçta elde ettiği 21 galibiyetle Süper Lig’in 3. sırasında yer alıyor. Micic bu sezon ligde 23 maçta forma giydi, 15.4 sayı, 2 ribaunt, 4.7 asist ortalamalarıyla oynadı.

Efes, Fenerbahçe'yi devirdi, lider kesinleştiEfes, Fenerbahçe’yi devirdi, lider kesinleşti

Metecan bir ay yok

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre ise pozisyonda Micic’in çarpıştığı milli basketbolcu Metecan Birsen’in arka çapraz bağında kısmi yırtık tespit edildi. Yapılan açıklamada Metecan’ın dönüş süresinin yaklaşık bir ay olduğu belirtildi.

Metecan Birsen bu sezon Süper Lig’de 23 maçta forma giydi, 6.3 sayı attı, 4.9 ribaunt aldı, 1.1 asist yaptı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.