Victor Osimhen: 100 milyon euro’dan daha fazlasıyım

Galatasaray'ın yıldız santrforu Victor Osimhen kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. 25 yaşındaki Nijeryalı teknik direktörü Okan Buruk'u işaret ederek "Buraya gelmemde hoca anahtardır" dedi.

Spor 1 Ekim 2024
Galatasaraylı Osimhen, Mertens ve ailesinin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Galatasaray’ın bu yaza damga vuran transferi Victor Osimhen Kasımpaşa filelerini iki kez havalandırarak sarı-kırmızılı forma altındaki ilk gollerini kaydetti. Nijeryalı yıldız santrfor takımının YouTube kanalına özel röportaj verdi, birbirinden farklı konulara değindi.

Şehirden bahseden Osimhen “İstanbul inanılmaz, bu kadar büyük bir şehir olduğunu bilmiyorum. Hepsinden önemlisi taraftarlarımız bu şehri harika kılıyor. Burası ben, ailem ve dostlarım için şahane, çok mutluyum. İstanbul gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden biri” dedi. Transferi öncesi Galatasaray hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğu şeklinde bir soru yöneltilen Osimhen’in yanıtı şöyle oldu:

“Küçük yaşlarımdan beri takip ettiğim pek çok oyuncusu vardı, bunlardan biri de Didier Drogba. Onyekuru ve Etebo da burada oynamıştı. Atmosferin iyi olduğunu biliyordum. Aslında internette izlemiştim, fakat gerçekte gördüğüm şey çok daha ihtişamlı. Bunu hep söyledim ve hep de söylemeye devam edeceğim, Galatasaray taraftarları çok tutkulu ve burası gerçekten kocaman bir aile. Geçen sezon Galatasaray’ın birkaç maçına göz gezdirmiştim. Onyekuru’nun oynadığı yıllarda da açıp izlediklerim var. Ayrıca Onyekuru’nun yer aldığı şampiyonluk kutlamalarını da biliyorum, atmosfer şahaneydi. Geçen yıl Mertens için izledim, o çok ama çok sevdiğim bir insan. Mertens’i bir kelimeyle anlatmam çok zamanımı alır. Onunla geçmişte de birlikte vakit geçirmiştik, beni hep motive etti. Hem o hem de ailesi benim için çok kıymetli.”

‘Icardi bir efsane’

Yeni takım arkadaşlarıyla ilgili de konuşan Osimhen “Yunus harika bir oyuncu. Geçen sezonu Leciester’da geçirmiş, bunu bilmiyordum. Fenerbahçe maçında şahaneydi, takım arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Icardi’yi zaten yıllardır tanıyorum, o bir efsane. Ondan öğrenecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum. Batshuayi de öyle, bu sezon üçümüz birlikte takım için en iyisini yapacağız” dedi.

‘Okan Buruk harika bir insan’

Transfer sürecinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un da etkili olduğunu belirten Osimhen şöyle konuştu:

“Buraya gelmemde hoca anahtardır. Gelmeden bir gün evvel konuştuk ve bana planlarını anlattı. Beni buraya ilk adım attığım günden beri sürekli destekliyor ve çok cesaretlendiriyor. Okan Buruk harika bir insan, zaten futbolu üst seviyede oynamış ve çok iyi bilen biri, her konuşmamızda bana özgüven aşılıyor.”

‘100 milyon euro’dan fazlasıyım’

Transfer değeri 100 milyon euro olarak ölçülen Osimhen’e “100 milyon euro değerinde bir futbolcu olarak geldin buraya. Bu seni etkiliyor mu” sorusu soruldu, Nijeryalı golcü şöyle yanıtladı:

“Etkilenmiyorum, ben 100 milyon euro’dan daha fazlasıyım. Dünyada tıpkı ben gibi, bu tarzda başka oyuncular da var. Aslında bu değer futbol özelliklerim ve kalitemle alakalı. Hak ettiğimi düşünüyorum. Takıma nasıl katkı sağlayabileceğimin ve neler yapabileceğimin farkındayım. Aslında bu değer işine çok takılmıyorum, 15 milyon diyen de var, 100-120-150 diyen de… Herkesin düşüncesi birbirinden farklıdır ama ben hak ettiğimi düşünüyorum.”

Gol müziğiyle ilgili açıklama yaptı

Galatasaray’ın son döneminde forma giyen santrforlar kendilerine has gol müzikleriyle dikkat çekiyor. Bafetimbi Gomis’in “O Sen Olsan Bari” şarkısıyla başlayan bu akıl Mauro Icardi’nin “Aşkın Olayım’ıyla ayrı bir seviyeye taşındı. RAMS Park’ta Osimhen fileleri havalandırdıktan sonra da “Yarim Yarim” adlı şarkı çalındı. Yıldız santrfor bu şarkının hikayesini şöyle anlattı:

“Lille yıllarımdan antrenman sonrası rejenerasyon işin spor salonuna gitmiştim, o dönemki takım arkadaşım Yusuf Yazıcı da salonda çalışıyordu ve ben içeri girdiğimde bu şarkı çalmaya başladı. O dönem takımda müzik işleriyle Yusuf ilgilenirdi. Nijeryalılar olarak biz güzel bir ritim duyduğumuzda dans ederiz, ben de öyle yaptım. Videoya alındığımı bilmiyordum, sonradan öğrendim. O görüntüler de yayılmış, ben Galatasaray’a geldikten sonra da tekrar popüler olmuş. Attığım golden sonra stadyumda çalınması çok hoşuma gitti.”

Ocak ayında çıkış maddesi olduğu iddia edildi

Galatasaray’la bir yıllık kiralık sözleşme imzalayan Victor Osimhen’in kontratına ilişkin detaylar ve bu konu üzerine süren tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kulüp yöneticilerinden İbrahim Hatipoğlu daha önce verdiği demeçlerde oyuncunun sezon sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı terleteceğini söylemişti. İlk planda yerli ve yabancı basın mensupları da ocak ayında herhangi bir fesih maddesinin olmadığını belirtmişti. Bu konuyla ilgili yeni bir iddia gündeme bomba gibi oturdu.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetimine yakınlığıyla bilinen gazeteci Haluk Yürekli “Öğrendiğime göre Osimhen’in ocak ayında çıkış maddesi varmış. Napoli diyelim Osimhen’i X kulübe sattı, Galatasaray’ın rızası olmasa da 6.5 milyon euro Galatasaray’a veriliyor ve çıkılıyor. Karar verici Galatasaray değil” söyleminde bulundu. Galatasaray’ın resmi kanallarından bu iddiayla ilgili bir karşı açıklama gelmedi.

Galatasaray tartışmalı sponsorluk anlaşmasını feshettiGalatasaray tartışmalı sponsorluk anlaşmasını feshetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.