Vincenzo Montella: Stadyumda 120 maç izledik

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella birçok farklı stadyumda maç izlediklerini söyledi ve EURO 2024'e hazırlık sürecinde yaptıklarını anlattı.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Vincenzo Montella'dan EURO 2024 açıklamaları geldi.

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella EURO 2024 Elemeleri devam eden A Milli Takım’ın başına geçti. Daha önce Türkiye’de Adana Demirspor’la geçirdiği iki sezonda beğeni toplayan İtalyan Türkiye’nin başında da EURO 2024 biletini grup lideri olarak aldı. A Milli Takım tarihinde ilk defa bir turnuvaya eleme grubu lideri olarak gitme hakkı elde etti.

O Montella milli mesainin olmadığı aylarda da görevden kaçmadı. İtalyan teknik direktör birçok farklı stadyumda futbolcu izlemek için maçlara gitti. Montella konuyla alakalı olarak “Geldiğimden beri ekip olarak 120 maça gittik. Televizyonda izlediklerim hariç. Hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Oyuncularla ve koçlarla bire bir konuşuyorum. Karakter olarak da geçmişe bakan biri değilim. Anı yaşıyorum, geleceğe bakıyorum. Yorucu ama memnunum” dedi.

Milli takımın ne vaat ettiği hakkında da konuşan İtalyan “Formanın, Ay-Yıldızın hakkını veriyor olacağız. Ve her maça kazanma hedefiyle çıkacağız, bunu söyleyebilirim” dedi.

Beşiktaş deplasmanında Trabzonspor taraftarı yokBeşiktaş deplasmanında Trabzonspor taraftarı yok

‘Eleştirileri göğüslemek görevimiz’

Milli futbolcu havuzunun fazlasıyla genişlemesi konusunda da konuşan İtalyan “Bir teknik direktör olarak en zor şey çok beğendiği oyuncular arasında tercih yapmak zorunda olmaktır. Memnun olanlar, memnun kalmayanlar olacaktır. Eleştirileri göğüslemek bizim görevimiz. Beş oyuncum var, beşi de çok iyi. Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Yusuf, Yunus. Bunlar takip ettiğimiz isimler. Aralarından seçim yapacağız. Ama aslında bunlar güzel dertler, Asıl seçecek iyi adamımız olmasaydı dert olurdu. Tek derdimiz bu olsun” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası’ndaki favori ülkelerle alakalı gelen soruyu yanıtlayan Montella “İtalya, Fransa iyi takımlar. Almanya her zamanki gibi iyi. Belki Belçika bir fırsat sahibi olabilir. Ama ben Fransa’nın bir tık önde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Futbol ağaları dövizi böyle çarçur etti: Türkiye, transfer zararında dünya üçüncüsüFutbol ağaları dövizi böyle çarçur etti: Türkiye, transfer zararında dünya üçüncüsü

‘Portekiz’in yedek kulübesi 400 milyon euro’

Gruptaki rakipler Çekya ve Portekiz hakkında da Montella “Portekiz iyi bir takım. Oyuncuları sağlam. Geçen yedek kulübesine baktım, 400 milyon Euro’luk oyuncuları vardı kulübede. Portekiz gelecek vaat eden takım. Aynı zamanda deneyimli oyuncular var. Portekiz’in ismini önümüzdeki senelerde de sıkça duyuyor olacağız. Diğer takım Çekya ise yarışçı. İyi oyuncuları var. Arnavutluk karşısındaki oyunla iyi performans gösterdiler. Dikkat edilmesi gereken önemli bir takım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Play-off’tan gelmesini beklediği takım hakkındaki soruyu yanıtlayan Montella “Bu seçebileceğimiz bir şey değil. Uluslararası liglerde takımlar güç konusunda, yetenek konusunda gerçekten eşitlenmeye başladı. Lüksemburg, küçük bir milletin takımı bile ben oynarken bir-iki puan alsa sevinirdi, şu an 17 puanla tamamlayabiliyor. Beklemediğiniz takımlar bile güzel performans ortaya koyuyor. Cevaplanması zor soru” diye konuştu.

Hakan'sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktıHakan’sız Inter, Fiorentina deplasmanından çıktı

‘Kötü gidiş her zaman hocanın suçu değil’

Montella Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı hakkında iki değil dört-beş takımın çekişmesinin daha olumlu olabileceğini aktardı. Deneyimli isim Süper Lig’de 23 haftada 22 teknik direktör değişimi olması için de “Kulüp çalıştırmış bir hoca olarak şunu söyleyebilirim: Çoğu zaman bir kulüp teknik direktörünü kendi hatasını gizlemek gayesiyle değiştiriyordur. Her zaman hocanın suçu olmayabiliyor. Bazı hataları onun üstüne yıkmak oluyor bu. Tabii bunu o kulübün hocası olarak söylüyorum. Diğer teknik adamlar içinse iyi bir şey. İş imkânı doğuyor insanlara” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.