Viyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

Trabzonspor evinde 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Rapid Wien'e 2-0 yenildi Maçın yıldızı iki gol yemesine karşın Uğurcan Çakır oldu. Konferans Ligi için St Gallen ile oynayacak Trabzonspor'da Abdullah Avcı isyan etti: Telefonumu rahat bırakın.

Spor 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, varlık gösteremediği maçta Rapid Wien'e 2-0 yenildi.

Trabzonspor için Avrupa Ligi’nde devam ya da tamam maçıydı. Kendi sahasında Avusturya’nın Rapid Wien takımına 1-0 yenilen bordo mavililer için kazanmaktan başka çare yoktu. Karadeniz ekibinin hocası Abdullah Hoca, maç öncesi yaptığı açıklamada “İyi bir takıma karşı oynayacağız. Trabzonspor, tüm planlarını kazanma ve tur üzerine yapmıştır. Maçın önemini biliyoruz. Umarım iyi bir oyun ve kazanarak devam ederiz” açıklaması yapmıştı.

Avrupa’da yaşayan Trabzonspor taraftarları takımlarını Viyana’da yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan yeri tıklım tıklım dolduran bordo mavililer Trabzonspor’dan turu getirecek bir skor bekliyordu.

Trabzonspor taraftarı maç sonunda düş kırıklığına uğradı.

Litvanyalı hakem Manfredas Lukjancukas yönettiği karşılaşma Trazonspor’da sakatlığı bulunan Stefan Savic, maç kadrosunda yoktu. Rapid Wien’de de sakatlıkları bulunan Bernhard Zimmermann ve Ferdy Druijf görev alamadı. Abdullah Avcı, orta sahada üç defansif oyuncu Lundstram, Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan’ı ilk 11’de tercih etmişti. Bunun sonucu olarak bordo mavililer ilk 45 dakikada rakip kaleye gitmekte zorlandı. Defansif olarak da sallanan Trabzonspor’da kaleci Uğurcan Çakır’ın iyi performansı dikkat çekti.

Ev sahibi karşılaşmaya tehlikelerle başladı. Maçın 6. dakikasındaBendeguz Bolla, kornerden gelen topu arkaya aşırdı. Nenad Cvetkovic’ın kafası az farkla dışarı gitti.

16’da Uğurcan Çakır mutlak bir golü önledi. Guido Burgstaller ceza alanına girdi ve Trabzonbpor kaptanıyla karşı karşıya kaldı. Onun vuruşunda Uğurcan Çakır başarılı bir kurtarış yaptı.

25’te bir kez daha kalede başarılı olan Uğurcan Çakır’dı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşundan savunmanın ceza sahası çizgisine çıkardığı topa Mamadou Sangare bekletmeden vurdu. Trabzonspor file bekçisi hata yapmadı. 34’te Rapid Wien mutlak bir gol kaçındı. Sağ çaprazdan duvar pası ile ceza sahamıza giren Isak Jansson son çizgiye inerek pasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderdi. Louis Schaub, topu boş kale yerine auta gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da değişen bir şey yoktu. Tehlikeli ataklar geliştiren ev sahibi ekip oldu. 63’tekullanılan kornerde Serge-Philippe Raux-Yao bomboş durumda kafa vurdu. Top, Uğurcan Çakır’ın üzerine gitti. 66’da Isak Jansson ceza sahası içinde sert vurdu, Trabzonspor kalecisi bir kez daha gole izin vermedi.

Trabzonspor 69’da ilk kez gole yaklaştı. Sağdan kullanılan köşe atışında Stefano Denswil’in kafa vuruşun Rapid Wien kalecisi Niklas Hedl’e da kaldı.

74’te Uğurcan Çakır harike bir kurtarış daha yaptı. Ceza yayı içerisinde topla buluşan Isak Jansson güzel vurdu. Trabzonspor kaptanı bir kez daha takımının mağlup duruma düşmesini engelledi.

Rapid Wien, 77’de Uğurcan Çakır’ı geçmeyi başardı. Sağ çaprazda topla buluşan Bendeguz Bolla güzel bir pasla Matthias Seidl’ı kaçırdı. Onun vuruşunda maçın en iyi oyuncusu Uğurcan Çakır çaresiz kaldı. 83’te Lukas Grgic yerden sert vurdu, Uğurcan Çakır bir kurtarış daha yaptı.

85’te Trabzonspor 10 kişi kaldı. Hızlı gelişen Rapid Wien atağında Pedro Malheiro, rakibini düşürdü. Hakem, pozisyonda kırmızı kartını çıkardı.

87’de fark ikiye çıktı. Matthias Seidl’ın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Christoph Lang, karşı karşıya kaldığı Uğurcan Çakır’ı bir kez daha mağlup etti.

Konferans Ligi’nde rakip St Gallen

Kalan dakikalarda sonuç değişmeyince Trabzonspor sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Bu sonuçla Avrupa Ligi’ne veda eden bordo mavililer Avrupa’da yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek. Trabzonspor, play-off turunda Polonya’nın Slask Wroclaw takımını elemeyi başaran İsviçre’nin St.Gallen ekibiyle  eşleşti. İlk maçı 2-0 kazanan St Gallen, Polonya’daki maçın 90 dakikasını 3-1 yenik bitirdi. Uzatmaya giden karşılaşmada penaltıdan gol bulan İsviçre takımı 3-2’lik skorla turu geçti. Üç kırmıı kart gören Polonya takımı mücadeleyi sekiz kişi bitirdi. Trabzonspor- St Gallen maçları 22 ve 29 Ağustos’ta oynanacak.

Abdullah Avcı: Telefonumu rahat bıraksınlar

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç sonu yaptığı açıklamada iyi oynamadıklarını belirterek “Maçın büyük bölümünde kaptan Uğurcan Çakır bizi ayakta tuttu. Bireysel olarak istatistik yapmak bir şey ifade etmez, o an ne yapman gerekiyorsa onu yapacaksın. Bugün rakip bizden iyi oynadı. Üzgünüz, taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Şimdi Konferans Ligi play-off turuna en iyi şekilde hazırlanmayı planlıyoruz” dedi. Organize bir kötülük ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Abdullah Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Yakın geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum. Büyük bir camiada çalışıyorum ve bu camiayı iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Telefonum servis edilmiş durumda… Bu hem şık hem de doğru değil. Tekrar söylüyorum, bu organize bir kötülük. Ailem ve çocuklarım var. Telefonumu ve etrafımı rahat bıraksınlar. Telefonumu Twitter’a atmak gerçek Trabzonluluk değildir. Fair-Play ruhunda oynamayı planlıyorum ve mücadeleme devam edeceğim. Kötü bir dönem geçiriyoruz, ancak bu takımın iyi olacağını biliyorum.”

İstifa etmesine yönelik çağrıların sorulması üzerine Trabzonspor hocası, “Bu koltuklarda oturuyorsan, bu görüşlere her zaman saygı duymalısın. Hepsinin tepkisine saygı duyuyorum, bizim ligimizde de Şampiyonlar Ligi play-off’unda da Avrupa Ligi play-off’unda da yaşanıyor. Trabzonspor düştü gibi görünüyor ama öyle değil. Trabzonspor her zaman böyle oynamaz, yeni bir takım oluşturuyoruz. Eksiklerimiz geldiğinde zamanla güçlü oyuna ulaşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Süper Lig fikstürüne Avrupa ayarıSüper Lig fikstürüne Avrupa ayarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.