Wembanyama NBA’e adım attı, Alperen’in yeni takım arkadaşları belli oldu

2023 NBA Draftı dün sabaha karşı yapıldı. Fransız oyuncu Victor Wembanyama beklendiği gibi birinci sıradan San Antonio Spurs’ün yolunu tutarken Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün’ün de yeni takım arkadaşları belli oldu.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
NBA'de draft gerçekleşti.

NBA’de yeni genç yeteneklerin lige girdiği gün özelliği taşıyan Draft günü geride kaldı. 58 oyuncu, 30 NBA takımı tarafından draft edildi. Fransız süper yıldız adayı Victor Wembanyama beklendiği gibi San Antonio Spurs tarafından birinci sırada seçildi.

İkinci sıra seçimi büyük tartışma konusuydu. Charlotte’ın Scoot Henderson’ı mı Brandon Miller’ı mı seçeceği merak ediliyordu. Hornets, tercihini Miller’dan yana kullandı. Çoğuna göre draftın en iyi ikinci oyuncusu Henderson’ken yapılan bu tercih, takımın salonundaki draft partisine katılan bir kısım Hornets taraftarı tarafından da hoş karşılanmadı.

Scoot Henderson 3. sıradan Portland’a gitti. 4. sıra seçiminde Alperen Şengün’ün takımı Houston Rockets, savunma özellikleri ve atletizmiyle öne çıkan gard Amen Thompson’ı kadrosuna kattı. Thompson’ın ikiz kardeşi Ausar ise 5. sıradan Detroit’e gitti. Böylece tarihte ilk kez ikiz kardeşler NBA draftında ilk 5 sıradan seçildi.

Orlando 6. sıradan gard Anthony Black’i, Washington Wizards 7. sıradan Bilal Koulibaly’yi seçti. Indiana 8. sıradan Jarrace Walker’ı, Utah 9. sıradan Taylor Hendricks’i aldı. 10. sıradan seçim yapmak için 12. sıra hakkını Dallas’a veren ve Dallas’ın kadroda düşünmediği Davis Bertans’ın kontratını alan Oklahoma, Cason Wallace tercihini yaptı. Jett Howard, 11. sıradan Orlando’ya giderken Dallas 12. sıradan uzun Dereck Lively’yi aldı. 13. sıradan seçim yapan Toronto Raptors Gradey Dick’i, 14. sıradan seçim yapan New Orleans Pelicans ise Jordan Hawkins’i kadrosuna kattı.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Whitmore’a Houston kanca attı

Gecenin en büyük sürprizlerinden biriyse Cam Whitmore’un arka sıralara düşmesi oldu. Draft öncesi kimileri tarafından 3. sırada kimileri tarafından 4 veya 5. sırada gösterilen Whitmore, ilk 14’te dahi yer alamadı. Oyuncunun sağlık raporu ve mülakatlarda yetersiz kaldığı konuşuldu. Büyük potansiyel olarak konuşulan isim, 20 sıradan Houston Rockets’a gitti ve Alperen’in yeni takım arkadaşı oldu. Şayet hakkında çıkan söylentiler doğru değilse ve Whitmore, draft öncesi gözlemcilerin ve yorumcuların beklediği kadar iyi bir oyuncu olabilirse Rockets turnayı gözünden vurmuş olacak.

Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttımBatiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Tarık sürprizi

Son şampiyon Denver Nuggets, 29. sıradan Julian Strawther ile 32. sıradan Jalen Pickett’ı seçti. Gecenin sürpriz seçimlerinden ve iyi haberlerinden biriyse Memphis Grizzlies’in 56. sıradan Fenerbahçe forması giyen Tarık Biberovic’i seçmesi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.