Belçika’daki Türk yöneticiden Fenerbahçe’ye uyarı

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi son 16 turunda eşleştiği ekip Union SG'yi kulübün eski yöneticilerinden Hasan Çetinkaya değerlendirdi. An itibariyle Westerlo İkinci Başkanı olarak görev yapan Çetinkaya Union için "Tehlikeli bir takım" dedi.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Westerlo'nun ikinci başkanından Union SG değerlendirmesi.

Fenerbahçe Konferans Ligi’nde şanssız bir kura geçirdi. En güçlü ekiplerden Belçika Ligi lideri Union SG ile eşleşti sarı-lacivertliler. İlk maçı 7 Mart’ta deplasmanda ikinci maçı 14 Mart’ta Kadıköy’de oynayacak Fenerbahçe güçlü rakibini eleyip son 8 takım arasına girmeye çalışacak.

Bu zorlu eşleşme hakkında değerlendirmeyi Belçika ekiplerinden Westerlo’nun ikinci başkanı olarak görev yapan eski Fenerbahçe yöneticisi Hasan Çetinkaya değerlendirdi. Çetinkaya “Union SG, Belçika’da son 3 yılın flaş takımı. Ligi domine eden, çok özel ve ofansif bir futbol anlayışları var. Kimsenin çok ihtimal vermese de aldıkları sonuçlarla Belçika’da büyük sükse yarattı. Geçen sezon Avrupa’da da bunu kanıtladılar. Union SG, resmi olarak açıklanmasa da İngiltere Brighton takımıyla bağlantılı. Onların oyuncu arama ağından güç alıyorlar. Bu sezon da çok iyiler. Ligde açık ara liderler. Dün de UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Eintracht Frankfurt’u resmen sahadan sildiler” dedi.

Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi Union SGFenerbahçe’nin son 16’daki rakibi Union SG

Çetinkaya Union kadrosunu “Tehlikeli bir takım. Dikkat edilmesi gereken önemli oyuncuları var. Santrfor Muhammed Amoura ve orta sahada Cameron Puertas çok etkili. Dikkat edilmezse baş ağrıtabilecek bir takım ama tabii ki Fenerbahçe seviyesinde değil. Fenerbahçe, kadro kalitesi ve oyun gücü olarak çok üstte. Ancak bu tür eleme maçlarında gösterilecek konsantrasyon ve motivasyon sonucu etkileyecektir” sözleriyle değerlendirdi.

‘En formda takım’

Çetinkaya ne kadar zorlu bir kura olduğunu “Union SG, oyun gücü ve form olarak muhtemel rakipler arasındaki en iyi takımdı. Çok formdalar. Oyunlarından hiç vazgeçmiyorlar ve her hafta üzerine koyarak ilerliyorlar. Heyecanlı bir eşleşme olacak. Fenerbahçe, birikimi ve tecrübesiyle bu turu geçebilecek kapasitede. Fenerbahçe mutlaka bu eşleşmede avantajlı olan taraf” sözleriyle vurguladı.

Galatasaray'ı eleyene rahat yok: Prag'a LiverpoolGalatasaray’ı eleyene rahat yok: Prag’a Liverpool

Ülke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyorÜlke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.